Portefeuillemaatschappij GBL, de holding van Albert Frère, investeert 2 miljard euro in een belang van 15 procent in het Zwitserse SGS. Dat maakt GBL maandagochtend bekend.

GBL neemt het belang over van EXOR. Het beursgenoteerde SGS is actief in de industrie van de inspectie-, verifiëring, analyse en certificering, ter ondersteuning van de internationale handel in landbouw-, mineralen, olie en consumptieproducten.

De overname zal worden gefinancierd met een deel van de kasmiddelen van GBL. Na de overname zal de brutothesaurie van GBL 1,0 miljard euro bedragen en zal de groep over 1,2 miljard euro geconfirmeerde niet-opgevraagde kredietlijnen beschikken.

De participatie in SGS zal pro forma 14,7 procent van het aangepaste netto-actief van GBL vertegenwoordigen. Volgens GBL beantwoordt de investering in de dienstensector 'aan alle beleggingscriteria van GBL'. "SGS is de erkende leider in een groeiende sector waar gunstige economische trends op lange termijn heersen met een belangrijke blootstelling aan de opkomende markten", klinkt het in een persbericht.

SGS , dat in 1878 werd opgericht en meer dan 75.000 werknemers telt, heeft wereldwijd meer dan 1.500 kantoren en laboratoria. Het Zwitserse bedrijf realiseerde vorig jaar een omzet van 5,6 miljard Zwitserse frank (4,5 miljard euro). (Belga/BO)

Portefeuillemaatschappij GBL, de holding van Albert Frère, investeert 2 miljard euro in een belang van 15 procent in het Zwitserse SGS. Dat maakt GBL maandagochtend bekend.GBL neemt het belang over van EXOR. Het beursgenoteerde SGS is actief in de industrie van de inspectie-, verifiëring, analyse en certificering, ter ondersteuning van de internationale handel in landbouw-, mineralen, olie en consumptieproducten. De overname zal worden gefinancierd met een deel van de kasmiddelen van GBL. Na de overname zal de brutothesaurie van GBL 1,0 miljard euro bedragen en zal de groep over 1,2 miljard euro geconfirmeerde niet-opgevraagde kredietlijnen beschikken. De participatie in SGS zal pro forma 14,7 procent van het aangepaste netto-actief van GBL vertegenwoordigen. Volgens GBL beantwoordt de investering in de dienstensector 'aan alle beleggingscriteria van GBL'. "SGS is de erkende leider in een groeiende sector waar gunstige economische trends op lange termijn heersen met een belangrijke blootstelling aan de opkomende markten", klinkt het in een persbericht. SGS , dat in 1878 werd opgericht en meer dan 75.000 werknemers telt, heeft wereldwijd meer dan 1.500 kantoren en laboratoria. Het Zwitserse bedrijf realiseerde vorig jaar een omzet van 5,6 miljard Zwitserse frank (4,5 miljard euro). (Belga/BO)