De Franse premier sprak woensdag op radiozender Europe 1 dreigende taal: "Zonder een akkoord van de meerderheid zal het sociaal plan niet goedgekeurd worden, omdat de wet dan de staat de verantwoordelijkheid geeft dit te doen". De boodschap van Ayrault stuurde het aandeel Alcatel-Lucent op Euronext Parijs omstreeks 10.30 uur ruim 5,5 procent lager.

De Franse telecomreus Alcatel-Lucent kondigde dinsdag aan tegen 2015 wereldwijd zo'n 10.000 banen te schrappen, waarvan 900 in Frankrijk.

Ayrault vraagt de 'verantwoordelijken' van Alcatel-Lucent hun strategisch plan aan te passen, waarbij banen schrappen niet de enige optie is. In het andere geval blijft het herstructureringsplan - zoals het nu op tafel ligt - volgens de Franse premier onaanvaardbaar.

Het doel van het herstructureringsplan van Alcatel-Lucent bestaat erin de kosten tegen 2015 met 15 procent terug te dringen. Vorig jaar kreeg het bedrijf af te rekenen met een verlies van 1,3 miljard euro.(Belga/BO)

De Franse premier sprak woensdag op radiozender Europe 1 dreigende taal: "Zonder een akkoord van de meerderheid zal het sociaal plan niet goedgekeurd worden, omdat de wet dan de staat de verantwoordelijkheid geeft dit te doen". De boodschap van Ayrault stuurde het aandeel Alcatel-Lucent op Euronext Parijs omstreeks 10.30 uur ruim 5,5 procent lager.De Franse telecomreus Alcatel-Lucent kondigde dinsdag aan tegen 2015 wereldwijd zo'n 10.000 banen te schrappen, waarvan 900 in Frankrijk. Ayrault vraagt de 'verantwoordelijken' van Alcatel-Lucent hun strategisch plan aan te passen, waarbij banen schrappen niet de enige optie is. In het andere geval blijft het herstructureringsplan - zoals het nu op tafel ligt - volgens de Franse premier onaanvaardbaar.Het doel van het herstructureringsplan van Alcatel-Lucent bestaat erin de kosten tegen 2015 met 15 procent terug te dringen. Vorig jaar kreeg het bedrijf af te rekenen met een verlies van 1,3 miljard euro.(Belga/BO)