Volgens de Franse minister van Economie is de Renault-topman Carlos Ghosn, die maandag in Japan werd opgepakt, 'niet langer in staat de groep te leiden'. Dat zei de minister dinsdag op de nieuwszender France Info.

Le Maire benadrukte evenwel dat nog niet formeel wordt geëist dat Ghosn aftreedt als voorzitter-CEO van de groep Reanult. Daarvoor beschikt de Franse staat, die een belang heeft van 15 procent in Renault, nog niet over voldoende bewijzen. Bovendien zijn er geen aanwijzingen dat Ghosn in Frankrijk fiscale fraude zou hebben gepleegd, aldus nog de minister.

'Zodra ik het nieuws heb gehoord' dat Ghosn in Japan was opgepakt omdat hij met zijn belastingaangiftes zou hebben gesjoemeld, hebben Gérald Darmanin (de Franse minister van Begroting, red.) en ik de bevoegde diensten de financiën van Carlos Ghosn in Frankrijk laten onderzoeken', aldus Le Maire. Er kwam daarbij volgens de minister niets bijzonders aan het licht. De raad van bestuur van Renault komt dinsdag nog bijeen om zich over de kwestie te buigen. Le Maire benadrukte nog dat de alliantie tussen Renault en Nissan door de zaak-Ghosn wankel wordt, maar dat ze niet mag worden verbroken. 'De alliantie is in het belang van Frankrijk en Japan, en van Renault en Nissan', waarschuwt de minister.

Volgens de Franse minister van Economie is de Renault-topman Carlos Ghosn, die maandag in Japan werd opgepakt, 'niet langer in staat de groep te leiden'. Dat zei de minister dinsdag op de nieuwszender France Info.Le Maire benadrukte evenwel dat nog niet formeel wordt geëist dat Ghosn aftreedt als voorzitter-CEO van de groep Reanult. Daarvoor beschikt de Franse staat, die een belang heeft van 15 procent in Renault, nog niet over voldoende bewijzen. Bovendien zijn er geen aanwijzingen dat Ghosn in Frankrijk fiscale fraude zou hebben gepleegd, aldus nog de minister. 'Zodra ik het nieuws heb gehoord' dat Ghosn in Japan was opgepakt omdat hij met zijn belastingaangiftes zou hebben gesjoemeld, hebben Gérald Darmanin (de Franse minister van Begroting, red.) en ik de bevoegde diensten de financiën van Carlos Ghosn in Frankrijk laten onderzoeken', aldus Le Maire. Er kwam daarbij volgens de minister niets bijzonders aan het licht. De raad van bestuur van Renault komt dinsdag nog bijeen om zich over de kwestie te buigen. Le Maire benadrukte nog dat de alliantie tussen Renault en Nissan door de zaak-Ghosn wankel wordt, maar dat ze niet mag worden verbroken. 'De alliantie is in het belang van Frankrijk en Japan, en van Renault en Nissan', waarschuwt de minister.