Via het bedrijf BidFair USA betaalt de Franse miljardair 2,7 miljard dollar (zo'n 2,4 miljard euro) voor het internationaal bekende veilinghuis. Door de overname verdwijnt Sotheby's na 31 jaar van de beurs in New York.

Sotheby's bestaat sinds 1744 toen het in Londen werd opgericht. In 1955 opende ook een New Yorkse vestiging en inmiddels zijn er tien locaties waar de onderneming veilingen organiseert. Behalve ondernemer is Drahi ook kunstverzamelaar. Hij laat weten al lange tijd 'klant en bewonderaar' van het veilinghuis te zijn.

Drahi is de oprichter van het Franse telecom- en kabelconcern Altice Europe.

Via het bedrijf BidFair USA betaalt de Franse miljardair 2,7 miljard dollar (zo'n 2,4 miljard euro) voor het internationaal bekende veilinghuis. Door de overname verdwijnt Sotheby's na 31 jaar van de beurs in New York.Sotheby's bestaat sinds 1744 toen het in Londen werd opgericht. In 1955 opende ook een New Yorkse vestiging en inmiddels zijn er tien locaties waar de onderneming veilingen organiseert. Behalve ondernemer is Drahi ook kunstverzamelaar. Hij laat weten al lange tijd 'klant en bewonderaar' van het veilinghuis te zijn. Drahi is de oprichter van het Franse telecom- en kabelconcern Altice Europe.