De Nederlander Frans Muller wordt op 8 november de nieuwe CEO van Delhaize. Hij neemt de scepter over van Pierre-Olivier Beckers, die de warenhuisketen sinds begin 1999 leidt.Roland Smith neemt dan weer ontslag als CEO van Delhaize America.

Delhaize heeft het nieuws voorbeurs bekendgemaakt. Rond 10 uur was het aandeel zowat 7,5 procent lager gedoken tot 46 euro.

Carrière

Muller treedt reeds op 14 oktober in dienst vooraleer CEO van Delhaize te worden. Beckers zal de 52-jarige Nederlander ook tot het einde van het jaar bijstaan als adviseur. Daarna wordt hij niet-uitvoerend lid van de raad van bestuur.

Muller heeft meer dan 15 jaar ervaring in de distributiesector. Hij maakt de overstap van het Duitse METRO Cash & Carry, de Duitse distributiegroep bekend van onder meer Makro. Daar was hij sinds 1997 aan de slag, van 2008 tot 2013 als CEO. In die hoedanigheid had hij 740 winkels in 26 landen onder zijn hoede, klinkt het in het persbericht. Tussen 2006 en 2013 maakte hij er ook deel uit van het directiecomité. Van 1988 tot 1997 had Muller verschillende managementsfuncties bij KLM Cargo.

Juiste mix

'Zijn uitgebreide operationele ervaring, van het beheer van de bevoorradingsketen tot de aankoop, samen met een bewezen vermogen om groei te versnellen, zullen cruciaal zijn voor de verdere dynamiek van Delhaize Groep', dixit Delhaize.

Volgens Delhaize-voorzitter Mats Jansson heeft Muller 'de juiste mix van ervaring en vaardigheden om onze onderneming naar de toekomst te leiden'. Hij benadrukt ook het 'internationale perspectief'.

Amerika

Delhaize deelt eveneens mee dat Roland Smith ontslag neemt als CEO van Delhaize America. Tot het einde van het jaar blijft hij beschikbaar als senior advisor van de nieuwe CEO. 'Na zijn vertrek zullen de Amerikaanse activiteiten rapporteren aan de CEO van Delhaize Groep.' (Belga/KVDA)

De Nederlander Frans Muller wordt op 8 november de nieuwe CEO van Delhaize. Hij neemt de scepter over van Pierre-Olivier Beckers, die de warenhuisketen sinds begin 1999 leidt.Roland Smith neemt dan weer ontslag als CEO van Delhaize America. Delhaize heeft het nieuws voorbeurs bekendgemaakt. Rond 10 uur was het aandeel zowat 7,5 procent lager gedoken tot 46 euro.Carrière Muller treedt reeds op 14 oktober in dienst vooraleer CEO van Delhaize te worden. Beckers zal de 52-jarige Nederlander ook tot het einde van het jaar bijstaan als adviseur. Daarna wordt hij niet-uitvoerend lid van de raad van bestuur. Muller heeft meer dan 15 jaar ervaring in de distributiesector. Hij maakt de overstap van het Duitse METRO Cash & Carry, de Duitse distributiegroep bekend van onder meer Makro. Daar was hij sinds 1997 aan de slag, van 2008 tot 2013 als CEO. In die hoedanigheid had hij 740 winkels in 26 landen onder zijn hoede, klinkt het in het persbericht. Tussen 2006 en 2013 maakte hij er ook deel uit van het directiecomité. Van 1988 tot 1997 had Muller verschillende managementsfuncties bij KLM Cargo.Juiste mix 'Zijn uitgebreide operationele ervaring, van het beheer van de bevoorradingsketen tot de aankoop, samen met een bewezen vermogen om groei te versnellen, zullen cruciaal zijn voor de verdere dynamiek van Delhaize Groep', dixit Delhaize. Volgens Delhaize-voorzitter Mats Jansson heeft Muller 'de juiste mix van ervaring en vaardigheden om onze onderneming naar de toekomst te leiden'. Hij benadrukt ook het 'internationale perspectief'. Amerika Delhaize deelt eveneens mee dat Roland Smith ontslag neemt als CEO van Delhaize America. Tot het einde van het jaar blijft hij beschikbaar als senior advisor van de nieuwe CEO. 'Na zijn vertrek zullen de Amerikaanse activiteiten rapporteren aan de CEO van Delhaize Groep.' (Belga/KVDA)