Het Franse Agentschap voor Internationale Investeringen (AFII) heeft voor de tweede maal de beste Belgische investeerders van het voorbije jaar in de bloemetjes gezet.

De Waalse producent van landbouwvoertuigen Joskin kreeg de prijs voor de beste Belgische structurele investeerder in Frankrijk voor de overname van zijn sectorgenoot JLB Lelouch. Door die ingreep bleven 62 banen behouden in Normandië.

De prijs voor de meest innoverende investering ging naar het Waalse zagerijbedrijf Fruytier, dat 13 miljoen euro investeerde in zijn Franse vestiging in Roche-en-Brénil.

Recticel tot slot kreeg een bijzondere prijs van de jury voor zijn blijvende aanwezigheid in Frankrijk. Het bedrijf heeft 103 vestigingen in 28 landen en is met vijf vestigingen sterk vertegenwoordigd in Frankrijk.

Volgens AFII gaat de kleine helft (47%) van alle Belgische investeringen in Europa naar Frankrijk. (K.C.)

Het Franse Agentschap voor Internationale Investeringen (AFII) heeft voor de tweede maal de beste Belgische investeerders van het voorbije jaar in de bloemetjes gezet.De Waalse producent van landbouwvoertuigen Joskin kreeg de prijs voor de beste Belgische structurele investeerder in Frankrijk voor de overname van zijn sectorgenoot JLB Lelouch. Door die ingreep bleven 62 banen behouden in Normandië. De prijs voor de meest innoverende investering ging naar het Waalse zagerijbedrijf Fruytier, dat 13 miljoen euro investeerde in zijn Franse vestiging in Roche-en-Brénil. Recticel tot slot kreeg een bijzondere prijs van de jury voor zijn blijvende aanwezigheid in Frankrijk. Het bedrijf heeft 103 vestigingen in 28 landen en is met vijf vestigingen sterk vertegenwoordigd in Frankrijk. Volgens AFII gaat de kleine helft (47%) van alle Belgische investeringen in Europa naar Frankrijk. (K.C.)