Wat zijn uw grootste uitdagingen?

Frank Becks: "We moeten zeer alert zijn. De deuren staan voor ons open bij politici. Alleen zien we soms te weinig sense of urgency. Het duurt allemaal zeer lang. We zijn in Vlaanderen en België ook vaak vrij laat met de omzetting van Europese wetgeving, en als we dan omzetten gaat ze vaak een stukje verder. Dat is nefast voor onze industrie, die internationaal moet concurreren. In de volgende regeerakkoorden moet er echt een punt van worden gemaakt dat we tijdig Europese richtlijnen omzetten, maar ook niet verder gaan. Onze bedrijven hebben nood aan rechtszekerheid. Wat is het investeringsklimaat de komende vijf of tien jaar? Volgend jaar komt de moeder van alle verkiezingen. Industriebeleid moet de rode draad door alle regeerakkoorden zijn. Want chemie en life sciences hebben ook te maken met onderwijs, werk, infrastructuur, energie en leefmilieu. Wij moeten erkend worden in die regeerakkoorden."

Waarop gaat u als nieuwe CEO het accent leggen?

Frank Becks: "Communicatie blijft cruciaal. Op een bepaald moment spraken we de taal van de ondernemingen niet meer, maar we moeten aandachtig blijven luisteren naar hun bekommernissen. Ik zal dus vaak de boer opgaan. Ik wil ook blijven inzetten op jongeren. We moeten ieder jaar 2000 vacatures ingevuld krijgen.

"Innovatie is ook bij ons het antwoord op de toekomst. Die innovatie speelt zich ook af op de raakvlakken van heel wat sectoren. Soms kan je niet meer echt zeggen of het nu gaat over chemie, of over textiel of voeding. Samenwerking met andere sectoren zal cruciaal zijn. Dat betekent dus ook dat werkgeversfederaties meer zullen moeten samenwerken om versnippering van initiatieven proberen te vermijden. Werkgevers moeten met één stem spreken."

U leest het dubbelinterview met Frank Becks en Frans Dieryck deze week in Trends

Wat zijn uw grootste uitdagingen?Frank Becks: "We moeten zeer alert zijn. De deuren staan voor ons open bij politici. Alleen zien we soms te weinig sense of urgency. Het duurt allemaal zeer lang. We zijn in Vlaanderen en België ook vaak vrij laat met de omzetting van Europese wetgeving, en als we dan omzetten gaat ze vaak een stukje verder. Dat is nefast voor onze industrie, die internationaal moet concurreren. In de volgende regeerakkoorden moet er echt een punt van worden gemaakt dat we tijdig Europese richtlijnen omzetten, maar ook niet verder gaan. Onze bedrijven hebben nood aan rechtszekerheid. Wat is het investeringsklimaat de komende vijf of tien jaar? Volgend jaar komt de moeder van alle verkiezingen. Industriebeleid moet de rode draad door alle regeerakkoorden zijn. Want chemie en life sciences hebben ook te maken met onderwijs, werk, infrastructuur, energie en leefmilieu. Wij moeten erkend worden in die regeerakkoorden."Waarop gaat u als nieuwe CEO het accent leggen?Frank Becks: "Communicatie blijft cruciaal. Op een bepaald moment spraken we de taal van de ondernemingen niet meer, maar we moeten aandachtig blijven luisteren naar hun bekommernissen. Ik zal dus vaak de boer opgaan. Ik wil ook blijven inzetten op jongeren. We moeten ieder jaar 2000 vacatures ingevuld krijgen. "Innovatie is ook bij ons het antwoord op de toekomst. Die innovatie speelt zich ook af op de raakvlakken van heel wat sectoren. Soms kan je niet meer echt zeggen of het nu gaat over chemie, of over textiel of voeding. Samenwerking met andere sectoren zal cruciaal zijn. Dat betekent dus ook dat werkgeversfederaties meer zullen moeten samenwerken om versnippering van initiatieven proberen te vermijden. Werkgevers moeten met één stem spreken."U leest het dubbelinterview met Frank Becks en Frans Dieryck deze week in Trends