Een aandeelhouder verwittigde Belga donderdag dat hij 's voormiddags door Fortis werd gecontacteerd om te melden dat de volmachten op zijn naam niet geldig waren. De betrokken aandeelhouders dienen een nieuw formulier te gebruiken dat op de website werd geplaatst.

Gezien de datum voor ontvangst van volmachten vastgelegd was op woensdag 21 april, laat dit aan de betrokkenen -van wie sommigen in het buitenland verblijven- slechts vier werkdagen om de procedure te volbrengen: het document downloaden, invullen en per fax of e-mail terugsturen.

Bij de verzekeraar erkent men het probleem, ook al is het opgelost. "De juiste documenten staan sinds vorige week online. Slechts een tiental aandeelhouders hebben een verkeerd formulier", aldus woordvoerster Katleen Steel.

Volgens de getuige, die donderdagnamiddag gehoor vond bij Fortis, staat het nieuwe formulier pas sinds dinsdag online.

Bij het kantoor Modrikamen, dat circa 2.300 aandeelhouders van Fortis vertegenwoordigt, zegt men niet op de hoogte te zijn van het probleem. "Veel aandeelhouders reageren pas in laatste instantie, wat kan verklaren waarom wij geen kennis hebben van dergelijke gevallen", preciseerde meester Olivier Bonhivers.

Een aandeelhouder verwittigde Belga donderdag dat hij 's voormiddags door Fortis werd gecontacteerd om te melden dat de volmachten op zijn naam niet geldig waren. De betrokken aandeelhouders dienen een nieuw formulier te gebruiken dat op de website werd geplaatst. Gezien de datum voor ontvangst van volmachten vastgelegd was op woensdag 21 april, laat dit aan de betrokkenen -van wie sommigen in het buitenland verblijven- slechts vier werkdagen om de procedure te volbrengen: het document downloaden, invullen en per fax of e-mail terugsturen. Bij de verzekeraar erkent men het probleem, ook al is het opgelost. "De juiste documenten staan sinds vorige week online. Slechts een tiental aandeelhouders hebben een verkeerd formulier", aldus woordvoerster Katleen Steel. Volgens de getuige, die donderdagnamiddag gehoor vond bij Fortis, staat het nieuwe formulier pas sinds dinsdag online. Bij het kantoor Modrikamen, dat circa 2.300 aandeelhouders van Fortis vertegenwoordigt, zegt men niet op de hoogte te zijn van het probleem. "Veel aandeelhouders reageren pas in laatste instantie, wat kan verklaren waarom wij geen kennis hebben van dergelijke gevallen", preciseerde meester Olivier Bonhivers.