"Onze inkomsten stegen in het eerste kwartaal met 21,7 procent tot 11,5 miljard euro. Zonder de overname van Fortis waren onze inkomsten stabiel gebleven. Het is dus legitiem om de voorstelling van onze kwartaalresultaten in Brussel te houden".

De operationele winst van de Franse groep steeg met 19,5 procent tot 4,9 miljard euro. Zonder het Fortis-effect zou de groei slechts 5 procent hebben bedragen. De gerealiseerde synergieën kwamen voor het eerste kwartaal uit op 42 miljoen euro. "Hiermee zitten we volledig op schema. Dit jaar willen we 119 miljoen euro synergieën realiseren. Het overnameplan voorziet in 900 miljoen synergieën tegen eind 2012", aldus Prot.

België is voor de groep BNP Paribas intussen al de tweede belangrijkste markt (12 procent), na Frankrijk (35 procent) maar voor Italië (10 procent). De groep is de grootste bank voor deposito's geworden in de eurozone.

De retailpoot in België en Luxemburg realiseerde in het eerste kwartaal 864 miljoen euro aan inkomsten (+10 procent) en een winst voor belastingen van 235 miljoen euro, meer dan een verdubbeling tegenover vorig jaar. Ook de voormalige Turkse Fortis-activiteiten hebben een goed kwartaal achter de rug: de kredieten kenden een groei met 11,8 procent.

"Onze inkomsten stegen in het eerste kwartaal met 21,7 procent tot 11,5 miljard euro. Zonder de overname van Fortis waren onze inkomsten stabiel gebleven. Het is dus legitiem om de voorstelling van onze kwartaalresultaten in Brussel te houden". De operationele winst van de Franse groep steeg met 19,5 procent tot 4,9 miljard euro. Zonder het Fortis-effect zou de groei slechts 5 procent hebben bedragen. De gerealiseerde synergieën kwamen voor het eerste kwartaal uit op 42 miljoen euro. "Hiermee zitten we volledig op schema. Dit jaar willen we 119 miljoen euro synergieën realiseren. Het overnameplan voorziet in 900 miljoen synergieën tegen eind 2012", aldus Prot. België is voor de groep BNP Paribas intussen al de tweede belangrijkste markt (12 procent), na Frankrijk (35 procent) maar voor Italië (10 procent). De groep is de grootste bank voor deposito's geworden in de eurozone. De retailpoot in België en Luxemburg realiseerde in het eerste kwartaal 864 miljoen euro aan inkomsten (+10 procent) en een winst voor belastingen van 235 miljoen euro, meer dan een verdubbeling tegenover vorig jaar. Ook de voormalige Turkse Fortis-activiteiten hebben een goed kwartaal achter de rug: de kredieten kenden een groei met 11,8 procent.