Het bedrijfsresultaat van BASF neemt toe met 40 procent tot 2,73 miljard euro, De omzet van BASF steeg tijdens de afgelopen drie maanden met 25 procent tot 19,36 miljard euro.

Het concern tekent ook een opvallend hoge winst op van 2,41 miljard euro. Dat is meer dan een verdubbeling in vergelijking met het eerste kwartaal vorig jaar, toen een winst van 1,03 miljard gerealiseerd werd.

Ondanks de tsunami in Japan en de onrust in Libië, verwacht BASF dat het de lijn over het hele jaar kan doortrekken. Er wordt gerekend op een duidelijke groei van de omzet en het bedrijfsresultaat.

Het bedrijfsresultaat van BASF neemt toe met 40 procent tot 2,73 miljard euro, De omzet van BASF steeg tijdens de afgelopen drie maanden met 25 procent tot 19,36 miljard euro. Het concern tekent ook een opvallend hoge winst op van 2,41 miljard euro. Dat is meer dan een verdubbeling in vergelijking met het eerste kwartaal vorig jaar, toen een winst van 1,03 miljard gerealiseerd werd. Ondanks de tsunami in Japan en de onrust in Libië, verwacht BASF dat het de lijn over het hele jaar kan doortrekken. Er wordt gerekend op een duidelijke groei van de omzet en het bedrijfsresultaat.