De resultaten overtreffen de verwachtingen van de Franse bank. Ook de Belgische activiteiten presteerden goed.

Vooral de zakenbankactiviteiten deden het goed, maar BNP Paribas Fortis kon ook meer kredieten verstrekken in de eurozone, met dank aan de opnieuw aantrekkende economie.

De Belgische retailactiviteiten presteerden goed in het eerste kwartaal. Er was een stijging van de kredieten met 3,3 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Zowel kredieten aan particulieren als aan bedrijven kenden een groei.

De deposito's stegen 3,5 procent. De winst voor belastingen van de Belgische retailactiviteiten kwam uit op 100 miljoen euro: dubbel zoveel als in dezelfde periode het jaar daarvoor. (Belga/NS)

De resultaten overtreffen de verwachtingen van de Franse bank. Ook de Belgische activiteiten presteerden goed. Vooral de zakenbankactiviteiten deden het goed, maar BNP Paribas Fortis kon ook meer kredieten verstrekken in de eurozone, met dank aan de opnieuw aantrekkende economie. De Belgische retailactiviteiten presteerden goed in het eerste kwartaal. Er was een stijging van de kredieten met 3,3 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Zowel kredieten aan particulieren als aan bedrijven kenden een groei. De deposito's stegen 3,5 procent. De winst voor belastingen van de Belgische retailactiviteiten kwam uit op 100 miljoen euro: dubbel zoveel als in dezelfde periode het jaar daarvoor. (Belga/NS)