Dexia wordt volop ontmanteld, zijn beurskoers is gedecimeerd en over 2011 is er waarschijnlijk een verlies van meer dan 10 miljard euro. In die context besloot de groep officieel alle variabele vergoedingen of bonussen voor 2011 te schrappen. Maar eind december werden wel twee cao's ondertekend die de zowat 360 Belgische werknemers van de holding recht geven op een vervangende eenmalige 'functiepremie', in feite een verkapte bonus, zo schrijft De Tijd.

Het eerste sociaal akkoord geldt voor de bedienden en lagere kaderleden. Voor hen voorziet de cao in 2.500 tot 5.000 euro bruto. De hogere kaderleden, die naar schatting met minimum 50 zijn, kunnen krachtens de tweede cao rekenen op 25.000 tot 45.000 euro, eveneens bruto. De premies werden de voorbije dagen gestort met het loon van december.

Een pittig detail is dat de eerste cao ondertekend werd door drie vakbonden. Maar de tweede kreeg enkel de zegen van de christelijke bediendebond LBC. De Franstalige tegenhanger CNE en de socialistische BBTK weigerden uit protest hun handtekening te zetten. (Belga/TE)

Dexia wordt volop ontmanteld, zijn beurskoers is gedecimeerd en over 2011 is er waarschijnlijk een verlies van meer dan 10 miljard euro. In die context besloot de groep officieel alle variabele vergoedingen of bonussen voor 2011 te schrappen. Maar eind december werden wel twee cao's ondertekend die de zowat 360 Belgische werknemers van de holding recht geven op een vervangende eenmalige 'functiepremie', in feite een verkapte bonus, zo schrijft De Tijd. Het eerste sociaal akkoord geldt voor de bedienden en lagere kaderleden. Voor hen voorziet de cao in 2.500 tot 5.000 euro bruto. De hogere kaderleden, die naar schatting met minimum 50 zijn, kunnen krachtens de tweede cao rekenen op 25.000 tot 45.000 euro, eveneens bruto. De premies werden de voorbije dagen gestort met het loon van december. Een pittig detail is dat de eerste cao ondertekend werd door drie vakbonden. Maar de tweede kreeg enkel de zegen van de christelijke bediendebond LBC. De Franstalige tegenhanger CNE en de socialistische BBTK weigerden uit protest hun handtekening te zetten. (Belga/TE)