Ford wil meer overheidsaandacht voor auto-industrie

© Belga

De Amerikaanse autobouwer Ford heeft bij aanvang van het negentigste auto- en motorsalon van Brussel een oproep gedaan aan de federale regering om meer aandacht te hebben voor de auto-industrie.

De Belgische overheid heeft volgens Ford immers vaak een geïsoleerd standpunt in vergelijking met andere auto-industrielanden in Europa. Ford dringt aan op een positieve visie en steun van de federale overheid voor de autosector.

“De loonkosten zijn in België reeds zeer hoog, en we hebben te lijden onder een loonkosthandicap tegenover Duitsland, Frankrijk en Nederland in alle industriesectoren”, zegt woordvoerder Jo Declercq. “Bovendien helpt de automatische index allerminst om competitief te blijven.”

Investeringen

In de Ford-fabriek van Genk worden dit jaar de voorbereidingen getroffen voor de komst van drie nieuwe modellen: de Mondeo in 2013, de S-MAX en Galaxy in 2014. Die drie nieuwe modellen zijn goed voor een investering van 1 miljard euro. Daarnaast investeert Ford ook fors (22 miljoen euro in periode 2011-2016) in zijn testfaciliteiten in Lommel, waar het personeelsbestand tussen 2005 en 2012 met de helft toenam, van 300 naar 450 medewerkers.

Ford verkocht vorig jaar in ons land 47.054 wagens, een stijging met 4,4 procent. In de VS werd zelfs een stijging met 17 procent genoteerd, tot 2.062.000 wagens. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content