De Amerikaanse autobouwer Ford zal dit jaar 3.000 nieuwe werknemers tellen. Dat zijn er 800 meer dan aanvankelijk gepland.
Ford heeft in het tweede kwartaal meer dan 24.200 hybride wagens verkocht, of ruim vijf keer meer dan tijdens dezelfde periode een jaar eerder. Daarbij gaat Ford op zoek naar nieuwe werknemers.

Er zouden 800 nieuwe aanwervingen volgen in de VS voor technologische, administratieve of commerciële functies, waardoor het totale aantal aanwervingen bij Ford dit jaar op 3.000 uitkomt.

Op de Amerikaanse automarkt, die aanvankelijk weinig ontvankelijk bleek voor hybride wagens, zou er volgens Ford sprake zijn van een toenemende vraag naar dat soort van wagens. "Bovendien opteren steeds meer klanten van Toyota en Honda voor een Ford-wagen", luidt het.

Op dit moment blijft Toyota met zijn Prius-model evenwel nog steeds wereldleider op het gebied van hybride wagens. (Bloomberg/BO)

De Amerikaanse autobouwer Ford zal dit jaar 3.000 nieuwe werknemers tellen. Dat zijn er 800 meer dan aanvankelijk gepland. Ford heeft in het tweede kwartaal meer dan 24.200 hybride wagens verkocht, of ruim vijf keer meer dan tijdens dezelfde periode een jaar eerder. Daarbij gaat Ford op zoek naar nieuwe werknemers. Er zouden 800 nieuwe aanwervingen volgen in de VS voor technologische, administratieve of commerciële functies, waardoor het totale aantal aanwervingen bij Ford dit jaar op 3.000 uitkomt. Op de Amerikaanse automarkt, die aanvankelijk weinig ontvankelijk bleek voor hybride wagens, zou er volgens Ford sprake zijn van een toenemende vraag naar dat soort van wagens. "Bovendien opteren steeds meer klanten van Toyota en Honda voor een Ford-wagen", luidt het. Op dit moment blijft Toyota met zijn Prius-model evenwel nog steeds wereldleider op het gebied van hybride wagens. (Bloomberg/BO)