De autofabriek van Ford in Genk zou behalve de Mondeo ook de nieuwe S-Max en de Galaxy van de band laten rollen. Dat heeft de nieuwe vicepresident van Ford voor Europa, Jeff Wood, woensdag aan de vakbonden gemeld.

"De Amerikaanse autobouwer Ford garandeert dat de geplande investeringen in de Genkse fabriek er komen. Dat betekent zo goed als zeker dat de autofabriek naast de nieuwe Ford Mondeo ook de nieuwe S-Max en de Galaxy mag bouwen," aldus Luc Prenen, secretaris van ACV-Metea.

Als de belofte aan de bonden uitkomt, zou de constructie van de nieuwe Galaxy en S-Max in het het najaar van 2014 worden opgestart. Dinsdag kregen de bonden vanuit de hoofdzetel in Detroit te horen dat Ford Genk de nieuwe Mondeo vanaf oktober 2013 mag bouwen. In de loop van de dag deden geruchten de ronde dat Detroit Ford Genk zou willen sluiten. Die geruchten bleken later ongegrond.

Ondanks het goede nieuws blijft het voor bonden en werknemers afwachten in welke mate de aangekondigde herstructurering in Europa de Ford-vestiging in Genk zal treffen. De bonden houden alvast rekening met een mogelijke ontslagronde.

De Amerikaanse autoreus ziet zich gedwongen in te grijpen door de forse terugval op de Europese automarkt. Uit cijfers van automobielfederatie ACEA blijkt namelijk dat Ford in augustus 2012 in de Europese Unie (EU) 'slechts' 41.536 wagens verkocht. Dat stemt overeen met een daling van 28,9 procent in vergelijking met augustus 2011. (Belga/BO)

De autofabriek van Ford in Genk zou behalve de Mondeo ook de nieuwe S-Max en de Galaxy van de band laten rollen. Dat heeft de nieuwe vicepresident van Ford voor Europa, Jeff Wood, woensdag aan de vakbonden gemeld."De Amerikaanse autobouwer Ford garandeert dat de geplande investeringen in de Genkse fabriek er komen. Dat betekent zo goed als zeker dat de autofabriek naast de nieuwe Ford Mondeo ook de nieuwe S-Max en de Galaxy mag bouwen," aldus Luc Prenen, secretaris van ACV-Metea.Als de belofte aan de bonden uitkomt, zou de constructie van de nieuwe Galaxy en S-Max in het het najaar van 2014 worden opgestart. Dinsdag kregen de bonden vanuit de hoofdzetel in Detroit te horen dat Ford Genk de nieuwe Mondeo vanaf oktober 2013 mag bouwen. In de loop van de dag deden geruchten de ronde dat Detroit Ford Genk zou willen sluiten. Die geruchten bleken later ongegrond.Ondanks het goede nieuws blijft het voor bonden en werknemers afwachten in welke mate de aangekondigde herstructurering in Europa de Ford-vestiging in Genk zal treffen. De bonden houden alvast rekening met een mogelijke ontslagronde.De Amerikaanse autoreus ziet zich gedwongen in te grijpen door de forse terugval op de Europese automarkt. Uit cijfers van automobielfederatie ACEA blijkt namelijk dat Ford in augustus 2012 in de Europese Unie (EU) 'slechts' 41.536 wagens verkocht. Dat stemt overeen met een daling van 28,9 procent in vergelijking met augustus 2011. (Belga/BO)