Bij Ford Genk kwam er na een tumultueuze dag uiteindelijk toch een overeenkomst tussen directie en personeel.

Vrijdag heerste bij Ford Genk een dag lang een gespannen sfeer na de mislukte onderhandelingen van donderdag. Die gespannen sfeer escaleerde in de vooravond tot een korte 'gijzelingsactie', waarbij de directie door het personeel in de vergaderzaal werd vastgehouden.

Na het mislukte overleg van donderdag had het personeel vrijdag beslist het productieritme te verlagen. Dat was niet naar de zin van de directie, die vervolgens besliste enkel de gepresteerde uren - en niet de volledige werkdag - te zullen betalen. Dat was dan weer niet naar de zin van het personeel dat een volledige werkdag betaald wilde zien.

Uiteindelijk kwam er toch een oplossing uit de bus. Het personeel zal voor vier uur worden betaald. Volgende week wordt economische werkloosheid ingevoerd, waardoor de band in Genk stil komt te liggen. Donderdag buigen bonden en de Europese directie zich opnieuw samen over het sociaal plan. (Belga/BO)

Bij Ford Genk kwam er na een tumultueuze dag uiteindelijk toch een overeenkomst tussen directie en personeel. Vrijdag heerste bij Ford Genk een dag lang een gespannen sfeer na de mislukte onderhandelingen van donderdag. Die gespannen sfeer escaleerde in de vooravond tot een korte 'gijzelingsactie', waarbij de directie door het personeel in de vergaderzaal werd vastgehouden.Na het mislukte overleg van donderdag had het personeel vrijdag beslist het productieritme te verlagen. Dat was niet naar de zin van de directie, die vervolgens besliste enkel de gepresteerde uren - en niet de volledige werkdag - te zullen betalen. Dat was dan weer niet naar de zin van het personeel dat een volledige werkdag betaald wilde zien. Uiteindelijk kwam er toch een oplossing uit de bus. Het personeel zal voor vier uur worden betaald. Volgende week wordt economische werkloosheid ingevoerd, waardoor de band in Genk stil komt te liggen. Donderdag buigen bonden en de Europese directie zich opnieuw samen over het sociaal plan. (Belga/BO)