Dat zijn de krachtlijnen van een akkoord dat directie en vakbonden bij Ford in Limburg dinsdag ondertekenen, maar waarvoor de Europese Ford-directie nog het licht op groen moet zetten.

Maandag werd het "voorstel tot overeenkomst", dat directie en vakbonden vrijdag overeenkwamen, aan het voltallige personeel voorgesteld.

Bij het personeel was er weinig weerstand, zegt ABVV-hoofdafgevaardigde Rohnny Champagne: "Hier en daar zijn er wel mensen misnoegd omdat de loonsverhogingen uitblijven. Maar de werkzekerheid tot 2020 verzacht die pil. Er is ons zelfs beloofd dat als een van de drie nieuwe modellen niet aanslaat, er een vierde voertuig in Genk zal worden gebouwd ter compensatie. In grote lijnen is de achterban dus tevreden met het akkoord, zodat we zonder grote rampen dinsdag dit akkoord met de directie kunnen ondertekenen."

De directie voorziet ook in een investeringsgarantie voor de site in Lommel, waar 350 mensen werken. Als de bonden en directie van Ford Genk dinsdag hun handtekening plaatsen, zal dit het akkoord zijn dat ze samen aan de Europese Ford-directie zullen voorleggen. Die zou de komende dagen een beslissing nemen.

Dat zijn de krachtlijnen van een akkoord dat directie en vakbonden bij Ford in Limburg dinsdag ondertekenen, maar waarvoor de Europese Ford-directie nog het licht op groen moet zetten. Maandag werd het "voorstel tot overeenkomst", dat directie en vakbonden vrijdag overeenkwamen, aan het voltallige personeel voorgesteld. Bij het personeel was er weinig weerstand, zegt ABVV-hoofdafgevaardigde Rohnny Champagne: "Hier en daar zijn er wel mensen misnoegd omdat de loonsverhogingen uitblijven. Maar de werkzekerheid tot 2020 verzacht die pil. Er is ons zelfs beloofd dat als een van de drie nieuwe modellen niet aanslaat, er een vierde voertuig in Genk zal worden gebouwd ter compensatie. In grote lijnen is de achterban dus tevreden met het akkoord, zodat we zonder grote rampen dinsdag dit akkoord met de directie kunnen ondertekenen." De directie voorziet ook in een investeringsgarantie voor de site in Lommel, waar 350 mensen werken. Als de bonden en directie van Ford Genk dinsdag hun handtekening plaatsen, zal dit het akkoord zijn dat ze samen aan de Europese Ford-directie zullen voorleggen. Die zou de komende dagen een beslissing nemen.