Na een onderhoud tussen de vakbonden van Ford Genk en Stephen Odell, de Europese topman van Ford, blijft de toekomst van de vestiging in Genk onduidelijk.

De bonden kregen wel te horen dat de productie van de nieuwe Mondeo in oktober 2013 zal starten, maar daarbij werd door Odell tot zes maal toe gezegd dat er geen garanties kunnen worden gegeven het voortbestaan van de fabriek.

De vakbonden hadden gehoopt dat er eindelijk duidelijkheid zou komen over de start van de nieuwe Mondeo, die eerder was vooropgesteld voor maart 2013. "Maar nu zal het oktober 2013 worden", aldus Rohnny Champagne van de socialistische vakbond. "Dat het puur cijfermatig om een uitstel gaat, moet ons tevreden stemmen. In Detroit zou volgende week zelfs precies worden beslist wanneer de band aan het rollen gaat," verduidelijkt de vakbondsman.

De vakbonden reageren uiteindelijk veeleer teleurgesteld op het onderhoud met de topman. "Er wordt alleen maar meer onduidelijkheid gecreëerd. Gevoelsmatig hebben we niet de juiste boodschap ontvangen. Odell zegt dat acties onverstandig zouden zijn, maar ik weet echt niet hoe onze mensen hier op zullen reageren," aldus Champagne. Vrijdag gaan de bonden onderling overleggen. (Belga/BO)

Na een onderhoud tussen de vakbonden van Ford Genk en Stephen Odell, de Europese topman van Ford, blijft de toekomst van de vestiging in Genk onduidelijk.De bonden kregen wel te horen dat de productie van de nieuwe Mondeo in oktober 2013 zal starten, maar daarbij werd door Odell tot zes maal toe gezegd dat er geen garanties kunnen worden gegeven het voortbestaan van de fabriek. De vakbonden hadden gehoopt dat er eindelijk duidelijkheid zou komen over de start van de nieuwe Mondeo, die eerder was vooropgesteld voor maart 2013. "Maar nu zal het oktober 2013 worden", aldus Rohnny Champagne van de socialistische vakbond. "Dat het puur cijfermatig om een uitstel gaat, moet ons tevreden stemmen. In Detroit zou volgende week zelfs precies worden beslist wanneer de band aan het rollen gaat," verduidelijkt de vakbondsman.De vakbonden reageren uiteindelijk veeleer teleurgesteld op het onderhoud met de topman. "Er wordt alleen maar meer onduidelijkheid gecreëerd. Gevoelsmatig hebben we niet de juiste boodschap ontvangen. Odell zegt dat acties onverstandig zouden zijn, maar ik weet echt niet hoe onze mensen hier op zullen reageren," aldus Champagne. Vrijdag gaan de bonden onderling overleggen. (Belga/BO)