De autofabriek van constructeur Ford in Genk gaat niet dicht, zo ontkent de directie berichten over een eventueel sluiting ten gevolge van zware overcapaciteit in de auto-industrie doet. Financiële experts stelden dat de autobouwer verplicht is een fabriek te sluiten in Europa, en verwezen daarbij naar Ford Genk.

Dat nieuws wordt nu ontkend door de directie van de autofabriek. De nieuwe modellen zullen geassembleerd worden in Genk, maar de investeringen beloofd in het toekomstcontract zullen vertraging oplopen, aldus woordvoerder Jo Declercq, zo schrijft De Standaard: "Twee weken geleden meldde de directie dat de productiestart van de nieuwe Ford Mondeo met enkele maanden wordt uitgesteld. De vakbonden van Ford Genk zijn naar de Europese directie geweest, en die heeft bevestigd dat het toekomstcontract zal worden uitgevoerd. Ford Genk blijft dus open."

Grote modellen

Ford gaat net als andere merken gebukt onder de economische crisis, met dalende verkoopscijfers. Zakenbank Morgan Stanley verwacht geen verbetering voor eind 2014. Analisten stellen daarom dat Ford genoodzaakt zal zijn een fabriek te sluiten. Volgens het financiële persagentschap Bloomberg komen daarbij vooral de Europese Ford-fabrieken van Southampton in Groot-Brittannië en Ford Genk in beeld. Voor Ford Genk speelt mee dat er vooral grote modellen worden gebouwd, terwijl er door de crisis vooral vraag is naar kleinere wagens.

ABVV ziet ongerustheid op werkvloer

De directie van Ford Genk beklemtoont dat de Europese Ford-directie recent alle gemaakte engagementen richting Ford Genk heeft herbevestigd. Bij de vakbond ABVV erkent men dat er ongerustheid is op de vloer, zeker nadat bekend raakte dat de productie van de Mondeo is uitgesteld. Maar volgens vakbondsafgevaardigde Erik Verheyden heeft de vakbond van de Europese directie te horen gekregen dat dit uitstel geen afstel is en is verzekerd dat de geplande investeringen zullen gebeuren. (Belga/SD)

De autofabriek van constructeur Ford in Genk gaat niet dicht, zo ontkent de directie berichten over een eventueel sluiting ten gevolge van zware overcapaciteit in de auto-industrie doet. Financiële experts stelden dat de autobouwer verplicht is een fabriek te sluiten in Europa, en verwezen daarbij naar Ford Genk. Dat nieuws wordt nu ontkend door de directie van de autofabriek. De nieuwe modellen zullen geassembleerd worden in Genk, maar de investeringen beloofd in het toekomstcontract zullen vertraging oplopen, aldus woordvoerder Jo Declercq, zo schrijft De Standaard: "Twee weken geleden meldde de directie dat de productiestart van de nieuwe Ford Mondeo met enkele maanden wordt uitgesteld. De vakbonden van Ford Genk zijn naar de Europese directie geweest, en die heeft bevestigd dat het toekomstcontract zal worden uitgevoerd. Ford Genk blijft dus open."Grote modellenFord gaat net als andere merken gebukt onder de economische crisis, met dalende verkoopscijfers. Zakenbank Morgan Stanley verwacht geen verbetering voor eind 2014. Analisten stellen daarom dat Ford genoodzaakt zal zijn een fabriek te sluiten. Volgens het financiële persagentschap Bloomberg komen daarbij vooral de Europese Ford-fabrieken van Southampton in Groot-Brittannië en Ford Genk in beeld. Voor Ford Genk speelt mee dat er vooral grote modellen worden gebouwd, terwijl er door de crisis vooral vraag is naar kleinere wagens. ABVV ziet ongerustheid op werkvloerDe directie van Ford Genk beklemtoont dat de Europese Ford-directie recent alle gemaakte engagementen richting Ford Genk heeft herbevestigd. Bij de vakbond ABVV erkent men dat er ongerustheid is op de vloer, zeker nadat bekend raakte dat de productie van de Mondeo is uitgesteld. Maar volgens vakbondsafgevaardigde Erik Verheyden heeft de vakbond van de Europese directie te horen gekregen dat dit uitstel geen afstel is en is verzekerd dat de geplande investeringen zullen gebeuren. (Belga/SD)