Ford is niet van plan om de 42,9 miljoen euro die het in de periode 2002-2012 aan investerings- en opleidingssteun kreeg, terug te betalen. Dat heeft het bedrijf aan Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) laten weten, schrijft Het Belang van Limburg.

Het nieuws dateert al van 10 juni, maar raakte nu pas bekend via het antwoord van Peeters op een schriftelijke vraag van Lode Vereeck (LDD). Meteen na de aankondiging van de sluiting van Ford Genk besliste Peeters al om de 57,9 miljoen euro aan steun die de Vlaamse regering aan Ford had toegezegd voor de vernieuwing van de modellen Mondeo, S-Max en Galaxy niet uit te betalen. Dat geld steekt de Vlaamse regering nu in de realisatie van het SALK-uitvoeringsplan.

In januari liet de minister-president weten dat hij ook de 42,9 miljoen euro investerings- en opleidingssteun die Ford Genk in de periode 2002-2012 kreeg, terug zou eisen omdat Ford zijn engagementen niet nakomt. Volgens de juridische dienst van de Vlaamse regering had Peeters wel degelijk een been om op te staan. Ook dat geld zou moeten dienen voor het SALK-uitvoeringsplan.

Ford ziet 'geen enkele reden' om steun te moeten terugbetalen

Op 9 april stuurde Peeters een aangetekende brief naar Ford Genk om die 42,9 miljoen euro terug te eisen. Op 10 juni volgde een brief van Ford Genk aan Peeters. Daarin laat het bedrijf weten dat volgens haar juridische dienst er geen enkele reden is waarom het de 42,9 miljoen euro aan steun zou moeten terugbetalen. Het voornaamste argument van Ford Genk is dat het de aan de steun gekoppelde tewerkstellingsvoorwaarden heeft nageleefd. Ford Genk herhaalt ook dat het al zijn verplichtingen zal nakomen en zegt vragende partij te blijven om te komen tot een redelijk allesomvattend akkoord. (Belga/SD)

Ford is niet van plan om de 42,9 miljoen euro die het in de periode 2002-2012 aan investerings- en opleidingssteun kreeg, terug te betalen. Dat heeft het bedrijf aan Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) laten weten, schrijft Het Belang van Limburg. Het nieuws dateert al van 10 juni, maar raakte nu pas bekend via het antwoord van Peeters op een schriftelijke vraag van Lode Vereeck (LDD). Meteen na de aankondiging van de sluiting van Ford Genk besliste Peeters al om de 57,9 miljoen euro aan steun die de Vlaamse regering aan Ford had toegezegd voor de vernieuwing van de modellen Mondeo, S-Max en Galaxy niet uit te betalen. Dat geld steekt de Vlaamse regering nu in de realisatie van het SALK-uitvoeringsplan. In januari liet de minister-president weten dat hij ook de 42,9 miljoen euro investerings- en opleidingssteun die Ford Genk in de periode 2002-2012 kreeg, terug zou eisen omdat Ford zijn engagementen niet nakomt. Volgens de juridische dienst van de Vlaamse regering had Peeters wel degelijk een been om op te staan. Ook dat geld zou moeten dienen voor het SALK-uitvoeringsplan. Ford ziet 'geen enkele reden' om steun te moeten terugbetalenOp 9 april stuurde Peeters een aangetekende brief naar Ford Genk om die 42,9 miljoen euro terug te eisen. Op 10 juni volgde een brief van Ford Genk aan Peeters. Daarin laat het bedrijf weten dat volgens haar juridische dienst er geen enkele reden is waarom het de 42,9 miljoen euro aan steun zou moeten terugbetalen. Het voornaamste argument van Ford Genk is dat het de aan de steun gekoppelde tewerkstellingsvoorwaarden heeft nageleefd. Ford Genk herhaalt ook dat het al zijn verplichtingen zal nakomen en zegt vragende partij te blijven om te komen tot een redelijk allesomvattend akkoord. (Belga/SD)