Hoe ver de vakbonden willen meegaan met de besparingsplannen is afhankelijk van de garanties die Ford wil geven. Dat bericht de krant Het Belang van Limburg vrijdag.

Vakbonden en directie hebben in grote lijnen overeenstemming bereikt over een besparingsplan. Daarover werd de voorbije maanden in de grootste discretie onderhandeld. Het gaat daarbij niet alleen over de loonkosten, maar over de totale personeelsuitgaven.

Besparingsplan afhankelijk van behoud van de tewerkstelling

Of het besparingsplan ook in een definitief akkoord wordt gegoten, is afhankelijk van drie voorwaarden: het behoud van de tewerkstelling, het behoud van twee shifts en het behoud van drie modellen. Verwacht wordt dat de Ford-top halfweg maart met een antwoord komt op die voorwaarden.

Het besparingsplan is een van de elementen waarmee de Genkse directie Ford wil overtuigen om de opvolger van de Mondeo in Genk te produceren. Ook van de lokale en Vlaamse overheid wordt een inspanning verwacht.

Hoe ver de vakbonden willen meegaan met de besparingsplannen is afhankelijk van de garanties die Ford wil geven. Dat bericht de krant Het Belang van Limburg vrijdag. Vakbonden en directie hebben in grote lijnen overeenstemming bereikt over een besparingsplan. Daarover werd de voorbije maanden in de grootste discretie onderhandeld. Het gaat daarbij niet alleen over de loonkosten, maar over de totale personeelsuitgaven. Besparingsplan afhankelijk van behoud van de tewerkstellingOf het besparingsplan ook in een definitief akkoord wordt gegoten, is afhankelijk van drie voorwaarden: het behoud van de tewerkstelling, het behoud van twee shifts en het behoud van drie modellen. Verwacht wordt dat de Ford-top halfweg maart met een antwoord komt op die voorwaarden.Het besparingsplan is een van de elementen waarmee de Genkse directie Ford wil overtuigen om de opvolger van de Mondeo in Genk te produceren. Ook van de lokale en Vlaamse overheid wordt een inspanning verwacht.