2012 was geen topjaar voor de Europese activiteiten van de Amerikaanse autobouwer Ford. In oktober kondigde de producent aan haar fabriek in Genk te sluiten. Maar voor 2013 heeft de constructeur betere vooruitzichten op het Europese continent. Ford wil de omzetdalingen en de miljardenverliezen ombuigen.

Volgens Bernhard Mattes, Ford-chef in Duitsland, moet 2013 een jaar van stabilisatie worden. Hij wil met nieuwe modellen de verkoop weer aanwakkeren. "We zijn goed voorbereid. Met de nieuwe Fiesta, de nieuwe Kuga en de nieuwe Transit hebben we drie grote reeksen klaar staan die we dit jaar op de Europese markt willen brengen", zei hij op het autosalon in Detroit.

De toekomst is positief
Volgens Mattes is de toekomst positief, ook al draait de automarkt niet al te best. De fabrikant verwacht een verlies van 1,2 miljard op jaarbasis in 2012 voor de Europese divisies. De verkoop van het merk in Europa zakte met 12 procent.

"2012 was geen al te slecht jaar"
Tegen 2015 moet het Europese onderdeel van Ford weer winstgevend zijn. Daarom werd besloten drie fabrieken te sluiten, waaronder Ford Genk, en dus 6.200 banen te schrappen. Verdere plannen voor herstructureringen zijn er volgens Mattes niet.

Ondanks de slechte cijfers noemt de Duitse directeur het voorbije jaar "niet al te slecht". "We blijven net als vroeger de nummer twee op de Europese markt." (Belga/EA)

2012 was geen topjaar voor de Europese activiteiten van de Amerikaanse autobouwer Ford. In oktober kondigde de producent aan haar fabriek in Genk te sluiten. Maar voor 2013 heeft de constructeur betere vooruitzichten op het Europese continent. Ford wil de omzetdalingen en de miljardenverliezen ombuigen. Volgens Bernhard Mattes, Ford-chef in Duitsland, moet 2013 een jaar van stabilisatie worden. Hij wil met nieuwe modellen de verkoop weer aanwakkeren. "We zijn goed voorbereid. Met de nieuwe Fiesta, de nieuwe Kuga en de nieuwe Transit hebben we drie grote reeksen klaar staan die we dit jaar op de Europese markt willen brengen", zei hij op het autosalon in Detroit. De toekomst is positief Volgens Mattes is de toekomst positief, ook al draait de automarkt niet al te best. De fabrikant verwacht een verlies van 1,2 miljard op jaarbasis in 2012 voor de Europese divisies. De verkoop van het merk in Europa zakte met 12 procent. "2012 was geen al te slecht jaar" Tegen 2015 moet het Europese onderdeel van Ford weer winstgevend zijn. Daarom werd besloten drie fabrieken te sluiten, waaronder Ford Genk, en dus 6.200 banen te schrappen. Verdere plannen voor herstructureringen zijn er volgens Mattes niet. Ondanks de slechte cijfers noemt de Duitse directeur het voorbije jaar "niet al te slecht". "We blijven net als vroeger de nummer twee op de Europese markt." (Belga/EA)