Ford noteert met een nettowinst van 4,7 miljard in het eerste halfjaar 2010 het beste resultaat sinds 1998. Exclusief uitzonderlijke items bedraagt de kwartaalwinst 68 dollarcent per aandeel, tegenover de 41 cent die de analisten gepolst door Bloomberg hadden verwacht.

De tweede grootste Amerikaanse autobouwer ziet de omzet in het tweede kwartaal stijgen met 31,3 miljard dollar. Dat stemt overeen met een toename met 15,0 procent in vergelijking met een jaar eerder.

Ford, die voor de vijfde maal op rij een kwartaal in de plus afsluit, dankt de forse winst naar eigen zeggen aan een stijging van de verkoop met 28 procent in het eerste halfjaar 2010.

Ford noteert met een nettowinst van 4,7 miljard in het eerste halfjaar 2010 het beste resultaat sinds 1998. Exclusief uitzonderlijke items bedraagt de kwartaalwinst 68 dollarcent per aandeel, tegenover de 41 cent die de analisten gepolst door Bloomberg hadden verwacht. De tweede grootste Amerikaanse autobouwer ziet de omzet in het tweede kwartaal stijgen met 31,3 miljard dollar. Dat stemt overeen met een toename met 15,0 procent in vergelijking met een jaar eerder. Ford, die voor de vijfde maal op rij een kwartaal in de plus afsluit, dankt de forse winst naar eigen zeggen aan een stijging van de verkoop met 28 procent in het eerste halfjaar 2010.