Het meerjarige raamcontract met Noorwegen omvat de productie en levering van 4.000 Minimi lichte machinegeweren van de derde generatie.

De ondertekening van dit contract komt na meer dan twee jaar onderhandelen met het Noorse Ministerie van Defensie. FN Herstal concurreerde met drie Amerikaanse fabrikanten.

De raamovereenkomst omvat twee contracten: een zevenjarige overeenkomst voor de aankoop van de belangrijkste uitrusting (kaliber 7,62 x 51 mm NAVO) met een initiële logistieke toewijzing en een contract voor onderhoud en technische ondersteuning, voor een periode van 20 jaar.

Dit nieuwe contract versterkt de leidende positie van FN Herstal als partner van eerste keuze bij de strijdkrachten op Europees en NAVO-niveau, meldt de krant nog.

Het meerjarige raamcontract met Noorwegen omvat de productie en levering van 4.000 Minimi lichte machinegeweren van de derde generatie. De ondertekening van dit contract komt na meer dan twee jaar onderhandelen met het Noorse Ministerie van Defensie. FN Herstal concurreerde met drie Amerikaanse fabrikanten. De raamovereenkomst omvat twee contracten: een zevenjarige overeenkomst voor de aankoop van de belangrijkste uitrusting (kaliber 7,62 x 51 mm NAVO) met een initiële logistieke toewijzing en een contract voor onderhoud en technische ondersteuning, voor een periode van 20 jaar. Dit nieuwe contract versterkt de leidende positie van FN Herstal als partner van eerste keuze bij de strijdkrachten op Europees en NAVO-niveau, meldt de krant nog.