Fluxys spreekt over "recordinvesteringen" tijdens het voorbije jaar. "We investeerden 226 miljoen euro in infrastructuur voor transport, opslag en LNG-terminals. Die trend naar meer investeringen zal zich de komende jaren nog versterken", klinkt het.

Zo heeft Fluxys projecten in de pijplijn voor nieuwe aardgastransportcapaciteit tussen Eynatten en Opwijk. Samen goed voor 1 miljard euro investeringen, gespreid over meerdere jaren welteverstaan. Mogelijk wordt ook de LNG-terminal uitgebreid.

Volgend jaar belooft Fluxys een dividend dat minstens even groot is als dit jaar.

Eerder dit jaar werd Fluxys vrijgesproken in het proces van de ramp in Gellingen. De correctionele rechtbank van Doornik oordeelde dat Fluxys geen enkele fout beging. Er is beroep aangetekend tegen het vonnis in eerste aanleg.

Fluxys spreekt over "recordinvesteringen" tijdens het voorbije jaar. "We investeerden 226 miljoen euro in infrastructuur voor transport, opslag en LNG-terminals. Die trend naar meer investeringen zal zich de komende jaren nog versterken", klinkt het. Zo heeft Fluxys projecten in de pijplijn voor nieuwe aardgastransportcapaciteit tussen Eynatten en Opwijk. Samen goed voor 1 miljard euro investeringen, gespreid over meerdere jaren welteverstaan. Mogelijk wordt ook de LNG-terminal uitgebreid. Volgend jaar belooft Fluxys een dividend dat minstens even groot is als dit jaar. Eerder dit jaar werd Fluxys vrijgesproken in het proces van de ramp in Gellingen. De correctionele rechtbank van Doornik oordeelde dat Fluxys geen enkele fout beging. Er is beroep aangetekend tegen het vonnis in eerste aanleg.