De Vlaamse minister-president heeft de raad van bestuur van FIT gevraagd om dit scenario te bestuderen. "Met Voka en Unizo hebben we in het verleden al convenanten afgesloten", zegt Koen Allaert, topman van FIT. "Die worden hernieuwd en daarbij sluiten we nieuwe denksporen niet uit."

Zowel FIT, Voka en Unizo houden zich bezig met exportpromotie en het aantrekken van buitenlandse investeringen naar Vlaanderen. Als iedereen zijn ding blijft doen, is de cohesie zoek. De organisaties werken los van elkaar en zitten op aparte locaties. Krachtenbundeling kan leiden naar meer toegevoegde waarde.

Peeters wil dat Voka en Unizo een substantiële bijdrage leveren aan het beter bekend maken van FIT bij de bedrijven. "De nieuwe roeping voor FIT past bij de Unizo-achtergrond van Peeters", zegt een anoniem bron bij FIT, die ook wijst op de bestuurszitjes van vertegenwoordigers van Voka en Unizo. Die vertegenwoordigers dringen al langer dan vandaag aan op een nauwere band tussen de organisaties. Op de volgende strategische raad van bestuur van FIT staat dit samenwerkingsvoorstel hoog op de agenda.

De FIT ziet voor zichzelf ook nog een andere roeping weggelegd. "In het verleden waren we misschien te gefocust op de Vlaamse productiebedrijven in het buitenland", zegt Allaert. "In de toekomst willen we onze focus verbreden naar die Vlaamse bedrijven die louter diensten aanbieden, van welke aard dan ook."

KC

De Vlaamse minister-president heeft de raad van bestuur van FIT gevraagd om dit scenario te bestuderen. "Met Voka en Unizo hebben we in het verleden al convenanten afgesloten", zegt Koen Allaert, topman van FIT. "Die worden hernieuwd en daarbij sluiten we nieuwe denksporen niet uit." Zowel FIT, Voka en Unizo houden zich bezig met exportpromotie en het aantrekken van buitenlandse investeringen naar Vlaanderen. Als iedereen zijn ding blijft doen, is de cohesie zoek. De organisaties werken los van elkaar en zitten op aparte locaties. Krachtenbundeling kan leiden naar meer toegevoegde waarde. Peeters wil dat Voka en Unizo een substantiële bijdrage leveren aan het beter bekend maken van FIT bij de bedrijven. "De nieuwe roeping voor FIT past bij de Unizo-achtergrond van Peeters", zegt een anoniem bron bij FIT, die ook wijst op de bestuurszitjes van vertegenwoordigers van Voka en Unizo. Die vertegenwoordigers dringen al langer dan vandaag aan op een nauwere band tussen de organisaties. Op de volgende strategische raad van bestuur van FIT staat dit samenwerkingsvoorstel hoog op de agenda. De FIT ziet voor zichzelf ook nog een andere roeping weggelegd. "In het verleden waren we misschien te gefocust op de Vlaamse productiebedrijven in het buitenland", zegt Allaert. "In de toekomst willen we onze focus verbreden naar die Vlaamse bedrijven die louter diensten aanbieden, van welke aard dan ook." KC