Dat schrijft De Tijd.

Nadat vorige week ook de verdachten vrijuit gingen in de strafzaak die de douane nog had opgestart tegen hen, was de teneur dat de vrijspraak voorspelbaar was omdat de feiten die zijn afgekocht in 2013 toch volledig overeenkomen met de feiten die de douane nog vervolgde.

Niet waar, zo blijkt volgens de krant. Liefst 205 miljoen euro aan diamanttransacties van Omega Diamonds met nepbedrijven in de Verenigde Arabische Emiraten zijn niet 'afgekocht'. Als de douane niet in beroep gaat tegen de vrijspraak, hebben de verdachten zich vrijgekocht met 160 miljoen euro terwijl ze voor 205 miljoen euro aan verdachte transacties nooit zijn aangepakt. Het vonnis zet namelijk uiteen hoe de schikking alleen gaat over 224 verdachte transacties tussen Omega Diamonds in Antwerpen en zijn schermbedrijf Tulip Diamonds in Dubai, goed voor 1,5 miljard euro. Maar de pakketten met diamanten die Omega Diamonds kreeg van drie andere nepbedrijven in Dubai zijn niet opgenomen in de minnelijke schikking.

Het afkopen van het proces was niet heel populair, en het woord 'klassejustitie' werd in de mond genomen door juristen, economen en commentatoren.

(Belga/RR)

Dat schrijft De Tijd.Nadat vorige week ook de verdachten vrijuit gingen in de strafzaak die de douane nog had opgestart tegen hen, was de teneur dat de vrijspraak voorspelbaar was omdat de feiten die zijn afgekocht in 2013 toch volledig overeenkomen met de feiten die de douane nog vervolgde. Niet waar, zo blijkt volgens de krant. Liefst 205 miljoen euro aan diamanttransacties van Omega Diamonds met nepbedrijven in de Verenigde Arabische Emiraten zijn niet 'afgekocht'. Als de douane niet in beroep gaat tegen de vrijspraak, hebben de verdachten zich vrijgekocht met 160 miljoen euro terwijl ze voor 205 miljoen euro aan verdachte transacties nooit zijn aangepakt. Het vonnis zet namelijk uiteen hoe de schikking alleen gaat over 224 verdachte transacties tussen Omega Diamonds in Antwerpen en zijn schermbedrijf Tulip Diamonds in Dubai, goed voor 1,5 miljard euro. Maar de pakketten met diamanten die Omega Diamonds kreeg van drie andere nepbedrijven in Dubai zijn niet opgenomen in de minnelijke schikking.Het afkopen van het proces was niet heel populair, en het woord 'klassejustitie' werd in de mond genomen door juristen, economen en commentatoren.(Belga/RR)