"Vastgoed moet ons ook beschermen tegen de verwachte liberalisering van de Europese suikermarkt", verantwoordt voorzitter Paul Lippens. "Die was erg stabiel onder het Europese subsidiestelsel. In 2014 komt daar een einde aan en worden we meer overgeleverd aan de schokken van de markt." Finasucre participeerde begin 2010 al voor 25 procent in Société Civile Anonyme des Galeries Royales Saint-Hubert, retail in Brussel. Het heeft ook gronden in Kinshasa, waar het via Socagrim ooit kantoren en appartementen wil realiseren.

De gedelegeerd bestuurder van Finasucre is Olivier Lippens. Zijn broer Paul Lippens houdt zich vooral bezig met het vastgoed, maar ze beslissen samen. Paul Lippens is ook bestuurder in de Compagnie Het Zoute, waar Maurice Lippens voorzitter is. De gewezen topman van Fortis is dan weer bestuurder in Finasucre. Paul Lippens' Wulfsdonck Investment is met 6,8 procent de tweede aandeelhouder in de Compagnie na Maurice Lippens (12,17 procent) en tekent dus mee voor de investeringen die de Knokse vastgoedonderneming aankondigt in de rest van België.

"Onze familie heeft historisch ervaring met vastgoed", aldus Paul Lippens. "Het is echt niet de bedoeling dat we in drie jaar onze investeringen verdubbelen. Maar het is nu eenmaal een geduldige investering, die meer opbrengt dan een spaarboekje."

H.B.

"Vastgoed moet ons ook beschermen tegen de verwachte liberalisering van de Europese suikermarkt", verantwoordt voorzitter Paul Lippens. "Die was erg stabiel onder het Europese subsidiestelsel. In 2014 komt daar een einde aan en worden we meer overgeleverd aan de schokken van de markt." Finasucre participeerde begin 2010 al voor 25 procent in Société Civile Anonyme des Galeries Royales Saint-Hubert, retail in Brussel. Het heeft ook gronden in Kinshasa, waar het via Socagrim ooit kantoren en appartementen wil realiseren. De gedelegeerd bestuurder van Finasucre is Olivier Lippens. Zijn broer Paul Lippens houdt zich vooral bezig met het vastgoed, maar ze beslissen samen. Paul Lippens is ook bestuurder in de Compagnie Het Zoute, waar Maurice Lippens voorzitter is. De gewezen topman van Fortis is dan weer bestuurder in Finasucre. Paul Lippens' Wulfsdonck Investment is met 6,8 procent de tweede aandeelhouder in de Compagnie na Maurice Lippens (12,17 procent) en tekent dus mee voor de investeringen die de Knokse vastgoedonderneming aankondigt in de rest van België. "Onze familie heeft historisch ervaring met vastgoed", aldus Paul Lippens. "Het is echt niet de bedoeling dat we in drie jaar onze investeringen verdubbelen. Maar het is nu eenmaal een geduldige investering, die meer opbrengt dan een spaarboekje." H.B.