"Pearson kan de verkoop aankondigen van de FT Group aan Nikkei voor een bedrag van 844 miljoen pond (1,2 miljard euro), cash te betalen", luidt de verklaring.

De participatie van Pearson in het magazine The Economist is niet in de deal inbegrepen, preciseert de Britse uitgever. De overname zou tegen eind dit jaar afgerond moeten zijn.

De aankondiging volgt na een dag vol speculaties over de overnemer, nadat Pearson had meegedeeld in 'gevorderde gesprekken' te zijn over een mogelijke verkoop van de FT Group.

Ook de Duitse mediagroep Axel Springer was in mediaberichten naar voren geschoven als overnemer, maar die ontkende dat hij de nieuwe eigenaar zou worden van de Britse zakenkrant.

Kort daarop volgde de officiële aankondiging van Pearson dat Financial Times in Japanse handen komt. Pearson bezat de Financial Times, die voor het eerst gepubliceerd werd als een krant met vier pagina's in 1888, sinds 1957.

Het redactionele team van de Financial Times bestaat uit vijfhonderd journalisten, verdeeld over vijftig landen.

Opmerkelijk: het enthousiasme van enkele medewerkers via Twitter

(Belga/BO)

"Pearson kan de verkoop aankondigen van de FT Group aan Nikkei voor een bedrag van 844 miljoen pond (1,2 miljard euro), cash te betalen", luidt de verklaring. De participatie van Pearson in het magazine The Economist is niet in de deal inbegrepen, preciseert de Britse uitgever. De overname zou tegen eind dit jaar afgerond moeten zijn. De aankondiging volgt na een dag vol speculaties over de overnemer, nadat Pearson had meegedeeld in 'gevorderde gesprekken' te zijn over een mogelijke verkoop van de FT Group.Ook de Duitse mediagroep Axel Springer was in mediaberichten naar voren geschoven als overnemer, maar die ontkende dat hij de nieuwe eigenaar zou worden van de Britse zakenkrant.Kort daarop volgde de officiële aankondiging van Pearson dat Financial Times in Japanse handen komt. Pearson bezat de Financial Times, die voor het eerst gepubliceerd werd als een krant met vier pagina's in 1888, sinds 1957. Het redactionele team van de Financial Times bestaat uit vijfhonderd journalisten, verdeeld over vijftig landen. (Belga/BO)