De Italiaanse fietsenfabrikant Wilier Triestina heeft aangekondigd juridische stappen te ondernemen tegen de verantwoordelijken voor de vermeende 'technologische fraude' die zaterdag door de Internationale Wielerunie (UCI) werd ontdekt op het WK veldrijden in Zolder.

"We zijn letterlijk geschokt. Het is onaanvaardbaar dat de foto van een van onze fietsen in alle internationale media verschijnt voor een ongelukkig feit. We werken elke dag aan de kwaliteit van onze producten en het verdriet ons erg te weten dat een Wilier Triestina wreed werd gemanipuleerd", zegt CEO Andrea Gastaldello.

"Our company reserves its right to take legal action against the athlete and any person responsible for this serious matter to safeguard the reputation and image of the company"

Het bedrijf houdt zich voor juridische stappen te ondernemen tegen de renner, makelaar of elke andere persoon die verantwoordelijk is voor deze 'ernstige zaak' die de goede naam en het imago van het bedrijf aantast. Wilier wijst naar de professionaliteit en ernst in zijn 110-jarig bestaan.

De UCI maakte zaterdag bekend dat een zaak van technologische fraude werd vastgesteld tijdens het WK voor beloften bij de vrouwen.

De Belgische wielrijdersbond bevestigde nadien dat het een fiets van wielrenster Femke Van den Driessche betrof. Van den Driessche, die haar onschuld staande houdt, mag zich aan een schorsing en een boete verwachten. "De UCI heeft ons verteld dat ze de zaak zullen onderzoeken en dat we moeten afwachten. Fietsen? Momenteel heb ik geen zin om te crossen," aldus Van den Driessche zondag in een eerste reactie.

UCI-baas Brian Cookson zelf liet ook al van zich horen na het incident van afgelopen weekend. "Technologische fraude is onaanvaardbaar.Wij willen dat de minderheid die overweegt om te frauderen dat weet", aldus Cook op Twitter." Vroeg of laat zullen de schuldigen de prijs betalen voor de schade die ze aan onze sport berokkend hebben", waarschuwde hij.

(Belga/BO)

De Italiaanse fietsenfabrikant Wilier Triestina heeft aangekondigd juridische stappen te ondernemen tegen de verantwoordelijken voor de vermeende 'technologische fraude' die zaterdag door de Internationale Wielerunie (UCI) werd ontdekt op het WK veldrijden in Zolder. "We zijn letterlijk geschokt. Het is onaanvaardbaar dat de foto van een van onze fietsen in alle internationale media verschijnt voor een ongelukkig feit. We werken elke dag aan de kwaliteit van onze producten en het verdriet ons erg te weten dat een Wilier Triestina wreed werd gemanipuleerd", zegt CEO Andrea Gastaldello. Het bedrijf houdt zich voor juridische stappen te ondernemen tegen de renner, makelaar of elke andere persoon die verantwoordelijk is voor deze 'ernstige zaak' die de goede naam en het imago van het bedrijf aantast. Wilier wijst naar de professionaliteit en ernst in zijn 110-jarig bestaan. De UCI maakte zaterdag bekend dat een zaak van technologische fraude werd vastgesteld tijdens het WK voor beloften bij de vrouwen. De Belgische wielrijdersbond bevestigde nadien dat het een fiets van wielrenster Femke Van den Driessche betrof. Van den Driessche, die haar onschuld staande houdt, mag zich aan een schorsing en een boete verwachten. "De UCI heeft ons verteld dat ze de zaak zullen onderzoeken en dat we moeten afwachten. Fietsen? Momenteel heb ik geen zin om te crossen," aldus Van den Driessche zondag in een eerste reactie.UCI-baas Brian Cookson zelf liet ook al van zich horen na het incident van afgelopen weekend. "Technologische fraude is onaanvaardbaar.Wij willen dat de minderheid die overweegt om te frauderen dat weet", aldus Cook op Twitter." Vroeg of laat zullen de schuldigen de prijs betalen voor de schade die ze aan onze sport berokkend hebben", waarschuwde hij.(Belga/BO)