Ook het Zwitserse Julius Baer, de private-equitygroep KKR, de Indiase groep Hinduja en het Brazialiaanse Safra zitten in de tweede ronde. Dat schrijven De Tijd en L'Echo dinsdag onder aanhaling van de Franse zakenkrant La Tribune.

KBL is een van de belangrijkste onderdelen die KBC van Europa moet verkopen in ruil voor de goedkeuring van de staatssteun voor de bank-verzekeraar. De biedingen voor KBL zouden schommelen rond 1,5 miljard euro. De boekwaarde van de divisie bedroeg eind vorig jaar 1,1 miljard euro, meldde KBC vorige maand.

De wending van het dossier, dat in opdracht van KBC geleid wordt door de Amerikaanse zakenbank JPMorgan, is verrassend. Zo haalden een aantal traditionele spelers, zoals het Franse Société Générale dat door sommigen gezien werd als een favoriet, de 'short list' niet. Ook de belangstelling uit de BRIC-landen is opmerkelijk.

De overblijvende kandidaten, die het haalden van een vijftal andere spelers, voeren dezer dagen een boekenonderzoek en hebben ontmoetingen met het management van KBL. Zij moeten op 9 april hun bindende biedingen bij KBC indienen.

Ook het Zwitserse Julius Baer, de private-equitygroep KKR, de Indiase groep Hinduja en het Brazialiaanse Safra zitten in de tweede ronde. Dat schrijven De Tijd en L'Echo dinsdag onder aanhaling van de Franse zakenkrant La Tribune. KBL is een van de belangrijkste onderdelen die KBC van Europa moet verkopen in ruil voor de goedkeuring van de staatssteun voor de bank-verzekeraar. De biedingen voor KBL zouden schommelen rond 1,5 miljard euro. De boekwaarde van de divisie bedroeg eind vorig jaar 1,1 miljard euro, meldde KBC vorige maand. De wending van het dossier, dat in opdracht van KBC geleid wordt door de Amerikaanse zakenbank JPMorgan, is verrassend. Zo haalden een aantal traditionele spelers, zoals het Franse Société Générale dat door sommigen gezien werd als een favoriet, de 'short list' niet. Ook de belangstelling uit de BRIC-landen is opmerkelijk. De overblijvende kandidaten, die het haalden van een vijftal andere spelers, voeren dezer dagen een boekenonderzoek en hebben ontmoetingen met het management van KBL. Zij moeten op 9 april hun bindende biedingen bij KBC indienen.