Via advertenties in verschillende Vlaamse kranten klaagt Katoen Natie aan dat de boetes voor twee concurrenten van het bedrijf mogelijk worden kwijtgescholden. De martitiemedienstenverlener heeft ook klacht ingediend bij de Europese Commissie. Op een persconferentie klaagde CEO Fernand Huts van Katoen Natie reeds vorige week aan dat twee concurrenten, de terminaluitbaters DP World en PSA, mogelijk geen of lagere boetes zullen moeten betalen voor het niet behalen van contractueel vastgelegde trafiekprognoses op terminals die beheerd worden door het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen (GHA).

De twee verzamelden volgens GHA-baas Eddy Bruyninckx sinds 2008 al voor meer dan 51 miljoen euro aan boetes. Wellicht wordt een kwijtschelding of vermindering van de boetes dinsdagavond besproken op de raad van bestuur van het havenbedrijf.

'Illegaal'Huts verneemt dat de bestuurders van het GHA een voorstel willen uitwerken waarbij boetes procentueel kwijtgescholden worden.

"Zo'n zogenaamd gelijkheidsbeginsel met procenten is natuurlijk de grootste flauwekul," reageert hij aan persbureau Belga. "Hoe slechter men presteerde, hoe meer boete procentueel wordt kwijtgescholden. Niemand van hen heeft dat gevraagd. Dat is een substantiële wijziging van de concessieakte, wat illegaal is."

Volgens Huts schuilt achter boeteaanpassingen ook een politiek motief. "Als die doorgaan, wordt toekomstig burgemeester Bart De Wever opgezadeld met een moeilijk dossier."

Via advertenties in verschillende Vlaamse kranten klaagt Katoen Natie aan dat de boetes voor twee concurrenten van het bedrijf mogelijk worden kwijtgescholden. De martitiemedienstenverlener heeft ook klacht ingediend bij de Europese Commissie. Op een persconferentie klaagde CEO Fernand Huts van Katoen Natie reeds vorige week aan dat twee concurrenten, de terminaluitbaters DP World en PSA, mogelijk geen of lagere boetes zullen moeten betalen voor het niet behalen van contractueel vastgelegde trafiekprognoses op terminals die beheerd worden door het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen (GHA). De twee verzamelden volgens GHA-baas Eddy Bruyninckx sinds 2008 al voor meer dan 51 miljoen euro aan boetes. Wellicht wordt een kwijtschelding of vermindering van de boetes dinsdagavond besproken op de raad van bestuur van het havenbedrijf. 'Illegaal'Huts verneemt dat de bestuurders van het GHA een voorstel willen uitwerken waarbij boetes procentueel kwijtgescholden worden. "Zo'n zogenaamd gelijkheidsbeginsel met procenten is natuurlijk de grootste flauwekul," reageert hij aan persbureau Belga. "Hoe slechter men presteerde, hoe meer boete procentueel wordt kwijtgescholden. Niemand van hen heeft dat gevraagd. Dat is een substantiële wijziging van de concessieakte, wat illegaal is." Volgens Huts schuilt achter boeteaanpassingen ook een politiek motief. "Als die doorgaan, wordt toekomstig burgemeester Bart De Wever opgezadeld met een moeilijk dossier."