Het gaat om het meerderheidsaandeel van 74,99 procent, waarvoor Katoen Natie 416 miljoen euro betaalt.

Delta zette in september vorig jaar de afvalverwerker in de etalage om zijn schulden af te bouwen. Behalve Katoen Natie waren er nog vier andere overnamekandidaten, onder wie de Franse groep Suez Environnement.

"Indaver is een kroonjuweel in Vlaanderen met een gigantische knowhow op ingenieursvlak. Het was een stimulans dat dit bedrijf door deze transactie opnieuw in Vlaanderen gelocaliseerd kan worden", aldus een trotse Fernand Huts, de CEO van Katoen Natie, in een toelichting.

Katoen Natie betaalde met 416 miljoen euro volgens Indaver-CEO Paul De Bruycker een 'eerlijke prijs'. Het is de bedoeling internationaal te blijven groeien en in de komende vijf jaar de omzet te verdubbelen.

"Indaver wordt de tiende tak van Katoen Natie. Er komen geen herstructureringen of afvloeiingen. Het management heeft een enorm goede 'track record' en kan voort", vult Huts aan.

Bij Indaver werken zo'n 1.600 medewerkers, van wie een 700-tal in België. Het overige kwart van de aandelen is in handen van de Vlaamse Milieu Holding (van de Vlaamse overheid) en vijf industriële bedrijven.

Katoen Natie zelf telt 11.000 medewerkers in 33 landen.

Vlaams minister-president Geert Bourgeois toont zich alvast tevreden met de 'Vlaamse verankering' van Indaver. "De overname door Katoen Natie verankert Indaver in Vlaanderen en biedt tegelijk internationale groeikansen. Zowel voor het behoud van de technologische expertise in Vlaanderen als ook voor de tewerkstelling in de regio Antwerpen is de overname een mooie zaak", aldus Bourgeois.

(Belga/BO)

Het gaat om het meerderheidsaandeel van 74,99 procent, waarvoor Katoen Natie 416 miljoen euro betaalt. Delta zette in september vorig jaar de afvalverwerker in de etalage om zijn schulden af te bouwen. Behalve Katoen Natie waren er nog vier andere overnamekandidaten, onder wie de Franse groep Suez Environnement. "Indaver is een kroonjuweel in Vlaanderen met een gigantische knowhow op ingenieursvlak. Het was een stimulans dat dit bedrijf door deze transactie opnieuw in Vlaanderen gelocaliseerd kan worden", aldus een trotse Fernand Huts, de CEO van Katoen Natie, in een toelichting. Katoen Natie betaalde met 416 miljoen euro volgens Indaver-CEO Paul De Bruycker een 'eerlijke prijs'. Het is de bedoeling internationaal te blijven groeien en in de komende vijf jaar de omzet te verdubbelen. "Indaver wordt de tiende tak van Katoen Natie. Er komen geen herstructureringen of afvloeiingen. Het management heeft een enorm goede 'track record' en kan voort", vult Huts aan.Bij Indaver werken zo'n 1.600 medewerkers, van wie een 700-tal in België. Het overige kwart van de aandelen is in handen van de Vlaamse Milieu Holding (van de Vlaamse overheid) en vijf industriële bedrijven. Katoen Natie zelf telt 11.000 medewerkers in 33 landen. Vlaams minister-president Geert Bourgeois toont zich alvast tevreden met de 'Vlaamse verankering' van Indaver. "De overname door Katoen Natie verankert Indaver in Vlaanderen en biedt tegelijk internationale groeikansen. Zowel voor het behoud van de technologische expertise in Vlaanderen als ook voor de tewerkstelling in de regio Antwerpen is de overname een mooie zaak", aldus Bourgeois.(Belga/BO)