De spanning bij het personeel van de logistieke groep Katoen Natie is te snijden nadat CEO Fernand Huts verscheidene medewerkers dagvaardde. Een staking - sinds woensdagmiddag aan het Vrasenedok - dreigt maandag uit te breiden naar meerdere terminals. Dit weekend zitten de bonden samen voor overleg.

Door een conflict worden er op de terminal van Katoen Natie in het Vrasenedok op Linkeroever sinds woensdag geen goederen meer behandeld.

Oorzaak van het conflict ligt bij Logisport, ook een bedrijf binnen de Katoen Natiegroep waar volgens de bonden werd opgemerkt dat er arbeid werd verricht door niet-havenarbeiders. Toen een afgevaardigde de situatie wilde nakijken, werd hem fysiek de toegang geweigerd. Daarop werd het werk op de terminal neergelegd en een gemeenschappelijk vakbondsfront zette zich achter de stakers. µ

Deurwaarders

CEO Huts stuurde deurwaarders om de staking vast te stellen, waarbij hij een schadevergoeding van 16.000 euro per stakende dokwerker eist. Volgens Erik Quisthoudt van het ACLVB is dit een 'oorlogsverklaring'. "Als hij die procedures niet stillegt, dan escaleert de zaak maandag negen kansen op de tien naar andere terminals", aldus de vakbondsman.

Volgens Quisthoudt is overleg met de CEO de afgelopen jaren verminderd tot een absoluut minimum. "Huts stelt zich de laatste jaren meer en meer op als een Einzelgänger", luidt het.

Overleg

Dit weekend vindt er overleg plaats tussen de bonden om te kijken hoe de situatie aangepakt gaat worden. Aan de kranten Het Laatste Nieuws en Gazet Van Antwerpen verklaarde Huts dat er geen probleem is met zijn manier van werken omdat de werknemers bij Logisport niet zouden vallen onder de wet-Major betreffende havenarbeid. (Belga/BO)

De spanning bij het personeel van de logistieke groep Katoen Natie is te snijden nadat CEO Fernand Huts verscheidene medewerkers dagvaardde. Een staking - sinds woensdagmiddag aan het Vrasenedok - dreigt maandag uit te breiden naar meerdere terminals. Dit weekend zitten de bonden samen voor overleg.Door een conflict worden er op de terminal van Katoen Natie in het Vrasenedok op Linkeroever sinds woensdag geen goederen meer behandeld. Oorzaak van het conflict ligt bij Logisport, ook een bedrijf binnen de Katoen Natiegroep waar volgens de bonden werd opgemerkt dat er arbeid werd verricht door niet-havenarbeiders. Toen een afgevaardigde de situatie wilde nakijken, werd hem fysiek de toegang geweigerd. Daarop werd het werk op de terminal neergelegd en een gemeenschappelijk vakbondsfront zette zich achter de stakers. µDeurwaardersCEO Huts stuurde deurwaarders om de staking vast te stellen, waarbij hij een schadevergoeding van 16.000 euro per stakende dokwerker eist. Volgens Erik Quisthoudt van het ACLVB is dit een 'oorlogsverklaring'. "Als hij die procedures niet stillegt, dan escaleert de zaak maandag negen kansen op de tien naar andere terminals", aldus de vakbondsman.Volgens Quisthoudt is overleg met de CEO de afgelopen jaren verminderd tot een absoluut minimum. "Huts stelt zich de laatste jaren meer en meer op als een Einzelgänger", luidt het. OverlegDit weekend vindt er overleg plaats tussen de bonden om te kijken hoe de situatie aangepakt gaat worden. Aan de kranten Het Laatste Nieuws en Gazet Van Antwerpen verklaarde Huts dat er geen probleem is met zijn manier van werken omdat de werknemers bij Logisport niet zouden vallen onder de wet-Major betreffende havenarbeid. (Belga/BO)