"We draaien maar een klein deel van onze omzet in Vlaanderen. Het doet bovendien pijn om te merken dat we met Alfacam in Kaapstad, Vancouver of New Delhi op handen worden gedragen. Terwijl we in België vaak zo negatief worden benaderd", zegt Fehervari.

De Alfacam- en Exqitopman vindt dat er al van voor de lancering van de analoge televisiezender Exqi Plus negatieve campagne tegen het project wordt gevoerd. Dat is volgens hem meteen ook een van de redenen waarom het televisiestation er maar moeilijk in slaagt om adverteerders aan te trekken. "Politici en artiesten weten dat ze hard worden aangepakt. Als bedrijfsleider heb ik daar niet voor gekozen. Daarom vraag ik me allicht af en toe ook wel eens af of het nog de moeite loont om op deze manier verder te werken. Ik kan niet begrijpen waarom uitgerekend mediamensen Exqi boycotten en zo mogelijk 100 arbeidsplaatsen in de sector in het gedrang brengen."

Of hij daarmee bedoelt dat hij het hele Exqiproject wilt opgeven, ontkent Fehervari met klem. "Ik twijfel helemaal niet aan de haalbaarheid van het project. Er blijven adverteerders die dat ook voelen en daarom wel mee op de kar springen. Onze personeelsleden weten zich nu op te trekken aan de twee digitale kanalen Exqi Sport, Exqi Cultuur en aan onze radiozender Exqi FM. Voor het Exqi-platform is België trouwens wel een prima voedingsbodem."

Sj.S.

"We draaien maar een klein deel van onze omzet in Vlaanderen. Het doet bovendien pijn om te merken dat we met Alfacam in Kaapstad, Vancouver of New Delhi op handen worden gedragen. Terwijl we in België vaak zo negatief worden benaderd", zegt Fehervari. De Alfacam- en Exqitopman vindt dat er al van voor de lancering van de analoge televisiezender Exqi Plus negatieve campagne tegen het project wordt gevoerd. Dat is volgens hem meteen ook een van de redenen waarom het televisiestation er maar moeilijk in slaagt om adverteerders aan te trekken. "Politici en artiesten weten dat ze hard worden aangepakt. Als bedrijfsleider heb ik daar niet voor gekozen. Daarom vraag ik me allicht af en toe ook wel eens af of het nog de moeite loont om op deze manier verder te werken. Ik kan niet begrijpen waarom uitgerekend mediamensen Exqi boycotten en zo mogelijk 100 arbeidsplaatsen in de sector in het gedrang brengen." Of hij daarmee bedoelt dat hij het hele Exqiproject wilt opgeven, ontkent Fehervari met klem. "Ik twijfel helemaal niet aan de haalbaarheid van het project. Er blijven adverteerders die dat ook voelen en daarom wel mee op de kar springen. Onze personeelsleden weten zich nu op te trekken aan de twee digitale kanalen Exqi Sport, Exqi Cultuur en aan onze radiozender Exqi FM. Voor het Exqi-platform is België trouwens wel een prima voedingsbodem." Sj.S.