Met de toename van het aantal faillissementen wordt de licht dalende trend van de afgelopen drie maanden tenietgedaan.

In de eerste twee maanden van 2011 kregen vooral Brussel (+16,3 procent) en Wallonië (+5,9 procent) de raakste klappen. Binnen het Vlaamse Gewest daalde het aantal faillissementen met -2,1 procent.

Door het hoge aantal faillissementen kwamen er in februari bovendien 2.313 jobs op de tocht te staan. Dat zijn er meer dan in januari (1.469) en meer dan in februari 2010 (1.888). "De faillissementen van waardetransporteur Brink's, de Zultse Wolspinnerij en Juma Beton wegen zwaar," luidt het.

Volgens Graydon is er ook "vrij plots" een nieuwe stijging van het aantal faillissementen in de horeca en de kleinhandel te zien. Die twee sectoren noteren voor de eerste twee maanden van het jaar absolute records. Mogelijk werd een belangrijke stijging van de consumptieprijzen onmiddellijk gevolgd door een hoger aantal faillissementen binnen dezelfde sectoren, net zoals eind 2007 het geval was.

In de groothandel (-31,6 procent) en de transportnijverheid (-11,9 procent) is er op dit moment een daling van het aantal faillissementen merkbaar.

Met de toename van het aantal faillissementen wordt de licht dalende trend van de afgelopen drie maanden tenietgedaan. In de eerste twee maanden van 2011 kregen vooral Brussel (+16,3 procent) en Wallonië (+5,9 procent) de raakste klappen. Binnen het Vlaamse Gewest daalde het aantal faillissementen met -2,1 procent. Door het hoge aantal faillissementen kwamen er in februari bovendien 2.313 jobs op de tocht te staan. Dat zijn er meer dan in januari (1.469) en meer dan in februari 2010 (1.888). "De faillissementen van waardetransporteur Brink's, de Zultse Wolspinnerij en Juma Beton wegen zwaar," luidt het. Volgens Graydon is er ook "vrij plots" een nieuwe stijging van het aantal faillissementen in de horeca en de kleinhandel te zien. Die twee sectoren noteren voor de eerste twee maanden van het jaar absolute records. Mogelijk werd een belangrijke stijging van de consumptieprijzen onmiddellijk gevolgd door een hoger aantal faillissementen binnen dezelfde sectoren, net zoals eind 2007 het geval was. In de groothandel (-31,6 procent) en de transportnijverheid (-11,9 procent) is er op dit moment een daling van het aantal faillissementen merkbaar.