De oncologie-divisie die Novartis overneemt, omvat de ontwikkeling van medicijnen en behandelingen tegen kanker.

Voorts verkoopt Novartis zijn activiteiten op het gebied van vaccins, exclusief de griepmiddelen, aan GSK voor 7,1 miljard dollar.

De farmareus start ook een samenwerkingsverband op met de Britten op het gebied van gezondheidszorg voor consumenten. Daardoor worden bekende merken zoals Excedrin van Novartis en Sensodyne tandpasta van Glaxo samengebracht. GSK zal via een belang van 63,5 procent de controle over het samenwerkingsverband krijgen. De gezamenlijke omzet voor het segment van de gezondheidszorg voor consumenten wordt geraamd op 10,9 miljard dollar.

De verkoop van de kleinere activiteiten zoals de vaccins of de medicatie voor dieren door Novartis zat er al enkele maanden aan te komen. CEO Joe Jimenez wil zich toeleggen op de kernactiviteiten van het bedrijf.

Door de overname van de dierengeneesmiddelen ontstaat volgens Eli Lilly de op één na grootste speler op de markt. (Belga/Bloomberg/BO)

De oncologie-divisie die Novartis overneemt, omvat de ontwikkeling van medicijnen en behandelingen tegen kanker. Voorts verkoopt Novartis zijn activiteiten op het gebied van vaccins, exclusief de griepmiddelen, aan GSK voor 7,1 miljard dollar. De farmareus start ook een samenwerkingsverband op met de Britten op het gebied van gezondheidszorg voor consumenten. Daardoor worden bekende merken zoals Excedrin van Novartis en Sensodyne tandpasta van Glaxo samengebracht. GSK zal via een belang van 63,5 procent de controle over het samenwerkingsverband krijgen. De gezamenlijke omzet voor het segment van de gezondheidszorg voor consumenten wordt geraamd op 10,9 miljard dollar.De verkoop van de kleinere activiteiten zoals de vaccins of de medicatie voor dieren door Novartis zat er al enkele maanden aan te komen. CEO Joe Jimenez wil zich toeleggen op de kernactiviteiten van het bedrijf. Door de overname van de dierengeneesmiddelen ontstaat volgens Eli Lilly de op één na grootste speler op de markt. (Belga/Bloomberg/BO)