De herstructurering kadert in de grootschalige bedrijfstransformatie die de Amerikaanse moedermaatschappij Merck in oktober vorig jaar aankondigde. MSD heeft kantoren in Brussel en in Luxemburg en een productievestiging in Heist-op-den-Berg. In totaal telt het concern ongeveer 1.400 werknemers.

De vrijdag aangekondigde herstructurering heeft wel enkel betrekking op de 417 werknemers in de administratie, sales & marketing in Brussel en Luxemburg en op de Europese hoofdzetel in Brussel, beklemtoont communicatiemanager Marleen Vanheel.

Begin vorige maand werd al een herstructurering voor Heist-op-den-Berg bekendgemaakt. Daar sneuvelden 24 banen.

'Concurrentievermogen verhogen'

De ontslaggolf past in een herstructurering op groepsniveau, 'om het concurrentievermogen van Merck te verhogen en zich beter te kunnen concentreren op de kernactiviteiten', luidt het in een persbericht. Daarnaast wordt ook verwezen naar de Belgische situatie waarbij de overheidsbezuinigingen in de gezondheidszorg een belangrijke impact hebben op de farmaceutische industrie. De markt vertraagde in 2012 en in 2013.

"We moeten daarom onze manier van werken wijzigen en ook kosten besparen", aldus Vanheel. "We hopen dat deze inspanningen voldoende zullen zijn. We willen de toekomst van het bedrijf veiligstellen".

Sociaal overleg

Hoe de herstructurering verdeeld zal worden over België en Luxemburg is niet bekend. Waar en welke functies verdwijnen zal deel uitmaken van het sociaal overleg, aldus de communicatiemanager. De procedure-Renault is opgestart. Wanneer die moet worden afgerond, is nog onduidelijk. De directie hoopt zo snel mogelijk duidelijkheid te kunnen geven aan het personeel. (Belga/BO)

De herstructurering kadert in de grootschalige bedrijfstransformatie die de Amerikaanse moedermaatschappij Merck in oktober vorig jaar aankondigde. MSD heeft kantoren in Brussel en in Luxemburg en een productievestiging in Heist-op-den-Berg. In totaal telt het concern ongeveer 1.400 werknemers.De vrijdag aangekondigde herstructurering heeft wel enkel betrekking op de 417 werknemers in de administratie, sales & marketing in Brussel en Luxemburg en op de Europese hoofdzetel in Brussel, beklemtoont communicatiemanager Marleen Vanheel.Begin vorige maand werd al een herstructurering voor Heist-op-den-Berg bekendgemaakt. Daar sneuvelden 24 banen. 'Concurrentievermogen verhogen'De ontslaggolf past in een herstructurering op groepsniveau, 'om het concurrentievermogen van Merck te verhogen en zich beter te kunnen concentreren op de kernactiviteiten', luidt het in een persbericht. Daarnaast wordt ook verwezen naar de Belgische situatie waarbij de overheidsbezuinigingen in de gezondheidszorg een belangrijke impact hebben op de farmaceutische industrie. De markt vertraagde in 2012 en in 2013. "We moeten daarom onze manier van werken wijzigen en ook kosten besparen", aldus Vanheel. "We hopen dat deze inspanningen voldoende zullen zijn. We willen de toekomst van het bedrijf veiligstellen". Sociaal overlegHoe de herstructurering verdeeld zal worden over België en Luxemburg is niet bekend. Waar en welke functies verdwijnen zal deel uitmaken van het sociaal overleg, aldus de communicatiemanager. De procedure-Renault is opgestart. Wanneer die moet worden afgerond, is nog onduidelijk. De directie hoopt zo snel mogelijk duidelijkheid te kunnen geven aan het personeel. (Belga/BO)