Traditioneel worden er in de zomermaanden minder rechtszaken afgehandeld, maar dat heeft dit jaar geen invloed op het aantal falingen in ons land. De faillissementenregen bleef in juli namelijk onverminderd aanhouden.

Volgens de berekeningen van Graydon gingen de voorbije maand 616 bedrijven over de kop, een nieuw record (op jaarbasis) tegenover juli vorig jaar (605). Het ziet er nu al naar uit dat 2012 opnieuw een recordjaar voor faillissementen wordt.

Over de eerste zeven maanden van het jaar beschouwd, werden al 6.174 bedrijven failliet verklaard. Dat zijn er 173 of 2,88 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Vlaanderen lijdt het meest onder de crisis, met een toename van het aantal falingen met 8,48 procent. De provincies Antwerpen (+9 procent) en Oost-Vlaanderen (+23 procent) staan daarbij op kop. In Brussel werd een daling met -3,5 procent genoteerd.

Wat de sectoren beteft, gaat het vooral slecht in de horeca (1.164 bedrijven bankroet / + 7,5 procent) en de groothandel (587 / + 9 procent).

Faillissementen leiden uiteraard ook tot banenverlies. In ons land gingen in de eerste zeven maanden van het jaar al ruim 13.500 jobs verloren als gevolg daarvan. Vlaanderen krijgt een stijging met liefst 19 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar te slikken. (BO)

Traditioneel worden er in de zomermaanden minder rechtszaken afgehandeld, maar dat heeft dit jaar geen invloed op het aantal falingen in ons land. De faillissementenregen bleef in juli namelijk onverminderd aanhouden.Volgens de berekeningen van Graydon gingen de voorbije maand 616 bedrijven over de kop, een nieuw record (op jaarbasis) tegenover juli vorig jaar (605). Het ziet er nu al naar uit dat 2012 opnieuw een recordjaar voor faillissementen wordt. Over de eerste zeven maanden van het jaar beschouwd, werden al 6.174 bedrijven failliet verklaard. Dat zijn er 173 of 2,88 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Vlaanderen lijdt het meest onder de crisis, met een toename van het aantal falingen met 8,48 procent. De provincies Antwerpen (+9 procent) en Oost-Vlaanderen (+23 procent) staan daarbij op kop. In Brussel werd een daling met -3,5 procent genoteerd.Wat de sectoren beteft, gaat het vooral slecht in de horeca (1.164 bedrijven bankroet / + 7,5 procent) en de groothandel (587 / + 9 procent).Faillissementen leiden uiteraard ook tot banenverlies. In ons land gingen in de eerste zeven maanden van het jaar al ruim 13.500 jobs verloren als gevolg daarvan. Vlaanderen krijgt een stijging met liefst 19 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar te slikken. (BO)