Waegener Group, de holding boven medische koelmachinefabrikant Waegener Research & Development, is op 28 maart definitief failliet verklaard.
De schulden van Waegener Group, waarin onder meer mediafiguur Jan Leyers in 2010 een beperkt bedrag investeerde, bedroegen meer dan 15 miljoen. De firma was in eerste aanleg op 12 juni 2012 failliet verklaard. Daartegen was ze in beroep gegaan.

Dat beroep is nu verworpen. Uit het vonnis blijkt dat Jay Bloom en Dean Kehler van de Amerikaanse fondsmanager Trimaran Capital Partners en Pieter Taselaar en Thijs Hovers van Lucerne Capital Management samen een lening van 4 miljoen euro terugeisten van Waegener Group. Bloom en Kehler waren ook aandeelhouders in Waegener, samen voor 8,25 procent.

Het Nederlandse Hombergh Holdings had een vordering van 7,41 miljoen euro, maar eiste die niet op. Hombergh Holdings legde een maand geleden de boeken neer. Eind 2010 kocht Hombergh Holdings ruim de helft van Waegener Group. De holding was binnengehaald door Wout van Loon. Die werd in november aangehouden op verdenking van fraude en witwaspraktijken. Hij kwam eind maart nog in het nieuws toen eigenaar van de dure huurvilla in Schilde, waar hij tot voor zijn arrestatie verbleef, in een kampeerwagen voor de ingang ging post vatten. Op die manier wou de eigenaar verhinderen dat vrouw en zoon Van Loon nog meer van de inboedel zouden uitbreken en verpatsen.

De behandeling van het faillissement van werkmaatschappij Waegener Research & Development is uitgesteld naar 23 mei 2013.

Waegener Group, de holding boven medische koelmachinefabrikant Waegener Research & Development, is op 28 maart definitief failliet verklaard. De schulden van Waegener Group, waarin onder meer mediafiguur Jan Leyers in 2010 een beperkt bedrag investeerde, bedroegen meer dan 15 miljoen. De firma was in eerste aanleg op 12 juni 2012 failliet verklaard. Daartegen was ze in beroep gegaan. Dat beroep is nu verworpen. Uit het vonnis blijkt dat Jay Bloom en Dean Kehler van de Amerikaanse fondsmanager Trimaran Capital Partners en Pieter Taselaar en Thijs Hovers van Lucerne Capital Management samen een lening van 4 miljoen euro terugeisten van Waegener Group. Bloom en Kehler waren ook aandeelhouders in Waegener, samen voor 8,25 procent. Het Nederlandse Hombergh Holdings had een vordering van 7,41 miljoen euro, maar eiste die niet op. Hombergh Holdings legde een maand geleden de boeken neer. Eind 2010 kocht Hombergh Holdings ruim de helft van Waegener Group. De holding was binnengehaald door Wout van Loon. Die werd in november aangehouden op verdenking van fraude en witwaspraktijken. Hij kwam eind maart nog in het nieuws toen eigenaar van de dure huurvilla in Schilde, waar hij tot voor zijn arrestatie verbleef, in een kampeerwagen voor de ingang ging post vatten. Op die manier wou de eigenaar verhinderen dat vrouw en zoon Van Loon nog meer van de inboedel zouden uitbreken en verpatsen. De behandeling van het faillissement van werkmaatschappij Waegener Research & Development is uitgesteld naar 23 mei 2013.