MS Mode België had vorige donderdag aangekondigd het faillissement te moeten aanvragen, omdat de Belgische afdeling geen deel uitmaakt van de doorstart van de winkels in thuisland Nederland. Het faillissement werd vorige vrijdag al uitgesproken, klinkt het op de handelsrechtbank.

Roland Kahn

Net als voor de Nederlandse winkels zou de voormalige eigenaar, de Nederlander Roland Kahn van modewinkelbedrijf Coolinvestment, kandidaat zijn voor een doorstart in België. Maar de Belgische bonden vrezen voor een doorstart als "MS Mode Bis", met minder werknemers, minder winkels en een meer nadelige arbeidsovereenkomst.

Woensdag op de middag zou er volgens een vakbondsbron een ondernemingsraad gepland zijn, waar er mogelijk meer duidelijkheid komt.

MS Mode had 46 winkels in België en was goed voor 220 jobs, inclusief de hoofdzetel in Sint-Stevens-Woluwe (Zaventem). (Belga/NS)

MS Mode België had vorige donderdag aangekondigd het faillissement te moeten aanvragen, omdat de Belgische afdeling geen deel uitmaakt van de doorstart van de winkels in thuisland Nederland. Het faillissement werd vorige vrijdag al uitgesproken, klinkt het op de handelsrechtbank. Net als voor de Nederlandse winkels zou de voormalige eigenaar, de Nederlander Roland Kahn van modewinkelbedrijf Coolinvestment, kandidaat zijn voor een doorstart in België. Maar de Belgische bonden vrezen voor een doorstart als "MS Mode Bis", met minder werknemers, minder winkels en een meer nadelige arbeidsovereenkomst. Woensdag op de middag zou er volgens een vakbondsbron een ondernemingsraad gepland zijn, waar er mogelijk meer duidelijkheid komt. MS Mode had 46 winkels in België en was goed voor 220 jobs, inclusief de hoofdzetel in Sint-Stevens-Woluwe (Zaventem). (Belga/NS)