"We hebben een aantal potentiële kopers geselecteerd. De raad van bestuur zal bindende biedingen zorgvuldig evalueren, indien en wanneer ze gedaan worden", stelt Fagron bij de publicatie van zijn derdekwartaalresultaten.

Boekenonderzoek

Fagron zei vorige week benaderd te zijn door verschillende partijen met het oog op een mogelijke overname. "Na zorgvuldig beraad, waarbij rekening werd gehouden met de belangen van de aandeelhouders en de andere stakeholders van Fagron, heeft de raad van bestuur besloten de mogelijkheid van de verkoop van de vennootschap verder te onderzoeken", klinkt het.

"Een geselecteerd aantal potentiële kopers" mag een boekenonderzoek doen "met het oog op het uitbrengen van een bindend bod". Die potentiële kopers zijn allemaal "gerespecteerde internationale organisaties met een goede reputatie en geloofwaardigheid", klinkt het nog. Als het tot bindende biedingen komt, zullen die zorgvuldig geëvalueerd worden.

Lagere omzetverwachting

Fagron boekte in het derde kwartaal een geconsolideerde omzet van 113,5 miljoen euro (2,4 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar). Vorige week al was de omzetverwachting voor het volledige boekjaar neerwaarts bijgesteld, tot tussen 470 en 480 miljoen euro. Eerder was het bedrijf uitgegaan van minstens 500 miljoen euro omzet.

Fagron is gespecialiseerd in magistrale bereidingen voor apotheken. Het voormalige Arseus was vroeger onderdeel van Omega Pharma, opgericht door Marc Coucke. Diezelfde Coucke investeerde recent in Fagron, en bezit nu meer dan 5 procent in het farmabedrijf. (Belga/NS)

"We hebben een aantal potentiële kopers geselecteerd. De raad van bestuur zal bindende biedingen zorgvuldig evalueren, indien en wanneer ze gedaan worden", stelt Fagron bij de publicatie van zijn derdekwartaalresultaten. Fagron zei vorige week benaderd te zijn door verschillende partijen met het oog op een mogelijke overname. "Na zorgvuldig beraad, waarbij rekening werd gehouden met de belangen van de aandeelhouders en de andere stakeholders van Fagron, heeft de raad van bestuur besloten de mogelijkheid van de verkoop van de vennootschap verder te onderzoeken", klinkt het. "Een geselecteerd aantal potentiële kopers" mag een boekenonderzoek doen "met het oog op het uitbrengen van een bindend bod". Die potentiële kopers zijn allemaal "gerespecteerde internationale organisaties met een goede reputatie en geloofwaardigheid", klinkt het nog. Als het tot bindende biedingen komt, zullen die zorgvuldig geëvalueerd worden. Fagron boekte in het derde kwartaal een geconsolideerde omzet van 113,5 miljoen euro (2,4 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar). Vorige week al was de omzetverwachting voor het volledige boekjaar neerwaarts bijgesteld, tot tussen 470 en 480 miljoen euro. Eerder was het bedrijf uitgegaan van minstens 500 miljoen euro omzet.Fagron is gespecialiseerd in magistrale bereidingen voor apotheken. Het voormalige Arseus was vroeger onderdeel van Omega Pharma, opgericht door Marc Coucke. Diezelfde Coucke investeerde recent in Fagron, en bezit nu meer dan 5 procent in het farmabedrijf. (Belga/NS)