Fagron maakte in mei al de overname bekend van het Mexicaanse bedrijf Cedrosa voor een bedrag dat kan oplopen tot bijna 22 miljoen euro. Die operatie werd in juli afgerond.

Voor in totaal nog eens 10,6 miljoen euro werden daarnaast drie bedrijven overgenomen in Brazilië (Levviale, Apace en Ortofarma) en was er ook een overname in Tsjechië (van Dr. Kulich Pharma).

Fagron boekte in de eerste jaarhelft een omzet van 255,4 miljoen euro, ruim 10 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst zakte met bijna een derde tot 12,9 miljoen euro.

De daling heeft te maken met een voorziening die Fagron nam naar aanleiding van een schikking met het Amerikaanse ministerie van Justitie in het kader van een onderzoek naar de prijsstelling van farmaceutische producten. Die schikking, waarover er een principeakkoord is, bedraagt bijna 20 miljoen euro. Het beursgenoteerde bedrijf laat nog weten dat het in Polen is gestart met de bouw van een herverpakkingsfaciliteit, en dat de vestiging voor steriele bereidingen in Nederland sinds juli opnieuw volledig operationeel is.

'Wij hebben er alle vertrouwen in dat we ook in het tweede semester van 2019 een mooie stijging van de omzet en de winst zullen realiseren ten opzichte van dezelfde periode in 2018', zegt Rafael Padilla, de CEO van het bedrijf uit Nazareth, in een persbericht.

Fagron maakte in mei al de overname bekend van het Mexicaanse bedrijf Cedrosa voor een bedrag dat kan oplopen tot bijna 22 miljoen euro. Die operatie werd in juli afgerond. Voor in totaal nog eens 10,6 miljoen euro werden daarnaast drie bedrijven overgenomen in Brazilië (Levviale, Apace en Ortofarma) en was er ook een overname in Tsjechië (van Dr. Kulich Pharma). Fagron boekte in de eerste jaarhelft een omzet van 255,4 miljoen euro, ruim 10 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst zakte met bijna een derde tot 12,9 miljoen euro. De daling heeft te maken met een voorziening die Fagron nam naar aanleiding van een schikking met het Amerikaanse ministerie van Justitie in het kader van een onderzoek naar de prijsstelling van farmaceutische producten. Die schikking, waarover er een principeakkoord is, bedraagt bijna 20 miljoen euro. Het beursgenoteerde bedrijf laat nog weten dat het in Polen is gestart met de bouw van een herverpakkingsfaciliteit, en dat de vestiging voor steriele bereidingen in Nederland sinds juli opnieuw volledig operationeel is. 'Wij hebben er alle vertrouwen in dat we ook in het tweede semester van 2019 een mooie stijging van de omzet en de winst zullen realiseren ten opzichte van dezelfde periode in 2018', zegt Rafael Padilla, de CEO van het bedrijf uit Nazareth, in een persbericht.