Kemig is een leverancier van farmaceutische grondstoffen en verpakkingsmaterialen aan apotheken en groothandels in Kroatië en Bosnië en Herzegovina.

Het Kroatische bedrijf was vorig jaar goed voor een omzet van zo'n 4 miljoen euro. Kemig is markleider in Kroatië.

De overname mag opvallend worden genoemd, rekening houdend met de vrij recente problemen van Fagron. Het bedrijf overtilde zich aan tegenvallende overnames in de VS, kwam hierdoor in financiële problemen en diende vers kapitaal op te halen.

Hans Stols, CEO van Fagron, noemt de overname 'klein maar fijn'. Fagron zal zich bij overnames concentreren op kleinere bedrijven, aldus nog de topman. Een overnameprijs werd niet vrijgegeven.

Fagron kon de omzet in het eerste halfjaar opkrikken met 5,5 procent tot 221,7 miljoen euro. De ebitda-winst (winst voor interesten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen) steeg 7,5 procent tot 47,2 miljoen euro, om netto 21 miljoen euro over te houden.

Kemig is een leverancier van farmaceutische grondstoffen en verpakkingsmaterialen aan apotheken en groothandels in Kroatië en Bosnië en Herzegovina. Het Kroatische bedrijf was vorig jaar goed voor een omzet van zo'n 4 miljoen euro. Kemig is markleider in Kroatië. De overname mag opvallend worden genoemd, rekening houdend met de vrij recente problemen van Fagron. Het bedrijf overtilde zich aan tegenvallende overnames in de VS, kwam hierdoor in financiële problemen en diende vers kapitaal op te halen. Hans Stols, CEO van Fagron, noemt de overname 'klein maar fijn'. Fagron zal zich bij overnames concentreren op kleinere bedrijven, aldus nog de topman. Een overnameprijs werd niet vrijgegeven. Fagron kon de omzet in het eerste halfjaar opkrikken met 5,5 procent tot 221,7 miljoen euro. De ebitda-winst (winst voor interesten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen) steeg 7,5 procent tot 47,2 miljoen euro, om netto 21 miljoen euro over te houden.