Zonder de last in verband met de problematische beursgang in mei, maakte Facebook wel een winst van 12 cent per aandeel. De omzet ging met 32 procent omhoog tot 1,2 miljard dollar (977 miljoen euro). De cijfers kwamen, uitgezonderd de last, overeen met de verwachtingen.

Sinds eind maart steeg het aantal actieve Facebook-gebruikers van 901 miljoen naar 955 miljoen. De advertentie-omzet ging 28 procent vooruit tot 992 miljoen dollar.

Twijfels aan verdienmodel

Het bedrijf, dat acht jaar geleden werd gesticht, was het eerste Amerikaanse bedrijf dat voor meer dan 100 miljard dollar naar de beurs ging. De aandelen hebben inmiddels bijna 30 procent van hun waarde verloren, omdat de markt twijfelt aan het verdienmodel van Facebook.

Topman Mark Zuckerberg verklaarde donderdagavond dat het bedrijf zich volledig zal toeleggen "op investeringen in de prioritaire onderdelen zoals mobiel internet en sociale reclame". (Belga/TV)

Zonder de last in verband met de problematische beursgang in mei, maakte Facebook wel een winst van 12 cent per aandeel. De omzet ging met 32 procent omhoog tot 1,2 miljard dollar (977 miljoen euro). De cijfers kwamen, uitgezonderd de last, overeen met de verwachtingen. Sinds eind maart steeg het aantal actieve Facebook-gebruikers van 901 miljoen naar 955 miljoen. De advertentie-omzet ging 28 procent vooruit tot 992 miljoen dollar.Twijfels aan verdienmodel Het bedrijf, dat acht jaar geleden werd gesticht, was het eerste Amerikaanse bedrijf dat voor meer dan 100 miljard dollar naar de beurs ging. De aandelen hebben inmiddels bijna 30 procent van hun waarde verloren, omdat de markt twijfelt aan het verdienmodel van Facebook. Topman Mark Zuckerberg verklaarde donderdagavond dat het bedrijf zich volledig zal toeleggen "op investeringen in de prioritaire onderdelen zoals mobiel internet en sociale reclame". (Belga/TV)