Het Facebook-aandeel heeft donderdag ruim 5 procent moeten prijsgeven, waardoor het onder de grens van de 20 dollar is gezakt.

De verdere daling is een gevolg van het vrijkomen van meer dan 271 miljoen aandelen van grootaandeelhouders, die tot vandaag niet verhandeld mochten worden.

Drie maanden geleden trok Facebook nog naar de beurs met een introductieprijs van 38 dollar. Facebook had bij zijn beursintroductie aangegeven dat er verschillende periodes zouden zijn van blokkering van aandelen, om te vermijden dat er een te grote toevloed zou zijn op de markt. De eerste van die periodes liep af op 16 augustus.

In de negen komende maanden kunnen in totaal 1,9 miljard aandelen op de markt worden gebracht.

Het Facebook-aandeel is sinds de introductie op 18 mei al 47 procent van zijn waarde verloren. (Belga/BO)

Het Facebook-aandeel heeft donderdag ruim 5 procent moeten prijsgeven, waardoor het onder de grens van de 20 dollar is gezakt.De verdere daling is een gevolg van het vrijkomen van meer dan 271 miljoen aandelen van grootaandeelhouders, die tot vandaag niet verhandeld mochten worden. Drie maanden geleden trok Facebook nog naar de beurs met een introductieprijs van 38 dollar. Facebook had bij zijn beursintroductie aangegeven dat er verschillende periodes zouden zijn van blokkering van aandelen, om te vermijden dat er een te grote toevloed zou zijn op de markt. De eerste van die periodes liep af op 16 augustus. In de negen komende maanden kunnen in totaal 1,9 miljard aandelen op de markt worden gebracht. Het Facebook-aandeel is sinds de introductie op 18 mei al 47 procent van zijn waarde verloren. (Belga/BO)