De kranten De Standaard, Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen brengen het nieuws woensdag en weten dat bij de vestigingen in de provincie Antwerpen ruim 60 en bij het hoofdkantoor in Machelen 260 banen bedreigd zijn.

'Het streven is om directe ontslagen zoveel mogelijk te vermijden, bijvoorbeeld door pensioneringen en natuurlijke afvloeiingen, maar ontslagen zijn in het kader van het plan niet uitgesloten', stelt ExxonMobil in het persbericht. Het bedrijf verwijst naar de economische crisis - door de coronapandemie - die de petrochemische sector zwaar raakt.

'Mogelijkheden tot interne herplaatsing zullen gezien de omvang van de voorgestelde herstructurering beperkt zijn', aldus nog het bedrijf. 'Op de productielocaties in de provincie Antwerpen - een raffinaderij en twee chemische fabrieken - alsook het Europese Technologie Center in Machelen is de potentiële impact op het aantal posities minder dan op het hoofdkantoor.'

ExxonMobil heeft drie vestigingen in de provincie Antwerpen: in de haven, in Zwijndrecht en in Meerhout. In elk van die fabrieken staan ruim twintig banen op het spel. Het hoofdkantoor in Machelen, nabij Brussel, wordt met 260 bedreigde jobs het zwaarst getroffen, schrijven de kranten. Het bedrijf telt in België ongeveer 2.400 directe medewerkers. Het informatie- en consultatieproces met de ondernemingsraden is gestart. Het Amerikaanse bedrijf had maandag al aangekondigd in Europa tegen eind volgend jaar 1.600 arbeidsplaatsen te zullen schrappen.

De kranten De Standaard, Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen brengen het nieuws woensdag en weten dat bij de vestigingen in de provincie Antwerpen ruim 60 en bij het hoofdkantoor in Machelen 260 banen bedreigd zijn.'Het streven is om directe ontslagen zoveel mogelijk te vermijden, bijvoorbeeld door pensioneringen en natuurlijke afvloeiingen, maar ontslagen zijn in het kader van het plan niet uitgesloten', stelt ExxonMobil in het persbericht. Het bedrijf verwijst naar de economische crisis - door de coronapandemie - die de petrochemische sector zwaar raakt. 'Mogelijkheden tot interne herplaatsing zullen gezien de omvang van de voorgestelde herstructurering beperkt zijn', aldus nog het bedrijf. 'Op de productielocaties in de provincie Antwerpen - een raffinaderij en twee chemische fabrieken - alsook het Europese Technologie Center in Machelen is de potentiële impact op het aantal posities minder dan op het hoofdkantoor.'ExxonMobil heeft drie vestigingen in de provincie Antwerpen: in de haven, in Zwijndrecht en in Meerhout. In elk van die fabrieken staan ruim twintig banen op het spel. Het hoofdkantoor in Machelen, nabij Brussel, wordt met 260 bedreigde jobs het zwaarst getroffen, schrijven de kranten. Het bedrijf telt in België ongeveer 2.400 directe medewerkers. Het informatie- en consultatieproces met de ondernemingsraden is gestart. Het Amerikaanse bedrijf had maandag al aangekondigd in Europa tegen eind volgend jaar 1.600 arbeidsplaatsen te zullen schrappen.