Voor de premie is door de Europese directie 11 miljoen extra vrijgemaakt. Ze komt er wel enkel mits goedkeuring van het sociaal akkoord maandag.

Kennes zegt dat er donderdag ultieme onderhandelingen zijn geweest met de lokale directie en Opel-topman Nick Reilly. De vakbonden zullen in ruil stelselmatig wagens vrijgeven vanop de parking. De vakbondsman benadrukt dat deze extra premie voor iedereen gelijk is.

"Ze zal zwaarder doorwegen voor wie minder anciënniteit heeft en jonger is, waardoor we deels aan de kritiek tegemoetkomen", zegt hij.

Hij verdedigt dat de vakbonden op extra budget hebben aangedrongen: "Onze mensen vragen geen geld, ze vragen werk. Daarover was er een akkoord. En wie potje breekt, potje betaalt."

Maandag volgt een referendum voor arbeiders en bedienden over het ontwerp van voorakkoord van sociaal plan. De stemmen worden dinsdag geteld. Hoewel de bonden het voorstel niet verdedigen, brachten ze op vraag van het personeel wel een pamflet uit met advies, aldus Kennes. Daarin benadrukken ze dat het personeel bij een nee-stem slechter dreigt te eindigen. Kennes zegt nog dat de bonden hopen op een duidelijke uitslag, zodat ze zich kunnen concentreren op het zoeken naar een investeerder "opdat we hier nog vele jaren auto's kunnen bouwen".

Voor de premie is door de Europese directie 11 miljoen extra vrijgemaakt. Ze komt er wel enkel mits goedkeuring van het sociaal akkoord maandag. Kennes zegt dat er donderdag ultieme onderhandelingen zijn geweest met de lokale directie en Opel-topman Nick Reilly. De vakbonden zullen in ruil stelselmatig wagens vrijgeven vanop de parking. De vakbondsman benadrukt dat deze extra premie voor iedereen gelijk is. "Ze zal zwaarder doorwegen voor wie minder anciënniteit heeft en jonger is, waardoor we deels aan de kritiek tegemoetkomen", zegt hij. Hij verdedigt dat de vakbonden op extra budget hebben aangedrongen: "Onze mensen vragen geen geld, ze vragen werk. Daarover was er een akkoord. En wie potje breekt, potje betaalt." Maandag volgt een referendum voor arbeiders en bedienden over het ontwerp van voorakkoord van sociaal plan. De stemmen worden dinsdag geteld. Hoewel de bonden het voorstel niet verdedigen, brachten ze op vraag van het personeel wel een pamflet uit met advies, aldus Kennes. Daarin benadrukken ze dat het personeel bij een nee-stem slechter dreigt te eindigen. Kennes zegt nog dat de bonden hopen op een duidelijke uitslag, zodat ze zich kunnen concentreren op het zoeken naar een investeerder "opdat we hier nog vele jaren auto's kunnen bouwen".