De Belgische gezondefastfoodketen EXKi opent begin volgend jaar zijn eerste vestiging in New York.

De groep heeft al zeventig filialen in België, Frankrijk, Nederland, Luxemburg en Italië en is nu dus klaar om de grote plas over te steken. Op 23 augustus is het huurcontract ondertekend voor een pand aan Park Avenue, in de buurt van het bekende Flat Iron Building.

Opvallend is dat de Belgische federale overheid en de regio's instaan voor een deel van het kapitaal. Het filiaal EXKi New York heeft een kapitaal van 5,5 miljoen euro, waarvan 2,5 miljoen wordt ingebracht door de Belgische Maatschappij voor Internationale Investering (MBI), Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV) en Sofinex, een dochter van de Waalse investeringsmaatschappij SRIW. De overige 3 miljoen brengen de eigenaars in via achtergesteld leningen bij de Waalse investeringsmaatschappij SRIW, de Brusselse investeringsmaatschappij SRIB, Triodos Bank en de aandeelhoudersfamilie Dossche.

Een filiaal in New York openen is een dure zaak, maar Frédéric Rouvez, mede-oprichter van EXKi, benadrukt dat de investering niet ten koste gaat van de groei in Europa. Daar houdt de keten vast aan zijn tempo van tien nieuwe filialen per jaar. (SVD)

De Belgische gezondefastfoodketen EXKi opent begin volgend jaar zijn eerste vestiging in New York. De groep heeft al zeventig filialen in België, Frankrijk, Nederland, Luxemburg en Italië en is nu dus klaar om de grote plas over te steken. Op 23 augustus is het huurcontract ondertekend voor een pand aan Park Avenue, in de buurt van het bekende Flat Iron Building. Opvallend is dat de Belgische federale overheid en de regio's instaan voor een deel van het kapitaal. Het filiaal EXKi New York heeft een kapitaal van 5,5 miljoen euro, waarvan 2,5 miljoen wordt ingebracht door de Belgische Maatschappij voor Internationale Investering (MBI), Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV) en Sofinex, een dochter van de Waalse investeringsmaatschappij SRIW. De overige 3 miljoen brengen de eigenaars in via achtergesteld leningen bij de Waalse investeringsmaatschappij SRIW, de Brusselse investeringsmaatschappij SRIB, Triodos Bank en de aandeelhoudersfamilie Dossche. Een filiaal in New York openen is een dure zaak, maar Frédéric Rouvez, mede-oprichter van EXKi, benadrukt dat de investering niet ten koste gaat van de groei in Europa. Daar houdt de keten vast aan zijn tempo van tien nieuwe filialen per jaar. (SVD)