De distributiegroepen Exellent uit Brugge en ECK uit het Kempense Houthulst hebben een partnership aangekondigd. Beide spelers bevoorraden de gespecialiseerde onafhankelijke elektrozaken.

Exellent, opgericht in 1998, is een Belgische aankoopgroepering van meer dan 300 zelfstandige elektrowinkels. De specialist in elektro, IT en telecom opereert vanuit Brugge. ECK (Electro & Sani Center Kempen) is een groothandel in inbouwapparaten (keuken) en sanitaire artikelen met zetel in Hulshout. Het bedrijf kende sinds zijn oprichting in 1994 een gestage groei en consolideert met dit partnerschap verder zijn marktpositie. De Vlaamse alliantie Exellent-ECK is goed voor een geconsolideerde omzet van 375 miljoen euro.

Zaakvoerders Olivier Lanckriet (Exellent) en Johan Van Loock (ECK) benadrukken de meerwaarde van hun samenwerking en zeggen dat ze op termijn ook nieuwe jobs zullen creëren. "Met dit partnerschap bieden wij een antwoord op de veranderende markt, waar inkoopvolume een steeds grotere rol speelt en de vakman met zijn doorgedreven diensten het verschil maakt" zegt Olivier Lanckriet.

Het nieuws van de alliantie komt op een bewogen moment voor het elektro- en sanitaire landschap. Onlangs raakte nog bekend dat de Photohall-vestigingen in ons land en de Luxemburgse zusterketen Hifi International te koop zijn. "Door onze focus op de zelfstandige vakman hebben wij er bewust voor gekozen geen bod uit te brengen op deze ondernemingen", zegt Olivier Lanckriet. (K.C.)

De distributiegroepen Exellent uit Brugge en ECK uit het Kempense Houthulst hebben een partnership aangekondigd. Beide spelers bevoorraden de gespecialiseerde onafhankelijke elektrozaken.Exellent, opgericht in 1998, is een Belgische aankoopgroepering van meer dan 300 zelfstandige elektrowinkels. De specialist in elektro, IT en telecom opereert vanuit Brugge. ECK (Electro & Sani Center Kempen) is een groothandel in inbouwapparaten (keuken) en sanitaire artikelen met zetel in Hulshout. Het bedrijf kende sinds zijn oprichting in 1994 een gestage groei en consolideert met dit partnerschap verder zijn marktpositie. De Vlaamse alliantie Exellent-ECK is goed voor een geconsolideerde omzet van 375 miljoen euro. Zaakvoerders Olivier Lanckriet (Exellent) en Johan Van Loock (ECK) benadrukken de meerwaarde van hun samenwerking en zeggen dat ze op termijn ook nieuwe jobs zullen creëren. "Met dit partnerschap bieden wij een antwoord op de veranderende markt, waar inkoopvolume een steeds grotere rol speelt en de vakman met zijn doorgedreven diensten het verschil maakt" zegt Olivier Lanckriet.Het nieuws van de alliantie komt op een bewogen moment voor het elektro- en sanitaire landschap. Onlangs raakte nog bekend dat de Photohall-vestigingen in ons land en de Luxemburgse zusterketen Hifi International te koop zijn. "Door onze focus op de zelfstandige vakman hebben wij er bewust voor gekozen geen bod uit te brengen op deze ondernemingen", zegt Olivier Lanckriet. (K.C.)